Wat is het verschil in telen van een eetdruif of een druif om wijn van te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou je antwoord niet in je vraag besloten liggen... Is de druif van die kwaliteit dat hij in de schappen als eetdruif aangemerkt kan worden, is de opbrengst toch veel hoger dan dat die druif anoniem in een fles verdwijnt... Dus haalt de druif de classificatie als eetdruif dan wordt hij dat, en is dat niet zo dan moet die gisten en gedronken worden.. Wellicht is het bij hele dure wijnen toch anders en is ondanks dat die druif op de schappen van de winkel te komen te liggen de druif toch als wijn verwerkt wordt, maar dan heb ik het over de duurste wijnsoorten... De teelt kan er in die zin anders uitzien, dat er minder vergif op gespoten mag worden en dat er eerder mee gestopt moet worden voordat de oogst kan beginnen... De exacte feiten ken ik niet, maar een willekeurige coöperatieve kan je daar meer over vertellen... Ook wat de druivenboer krijgt voor zijn druiven is afhankelijk van het suikergehalte van de geleverde druif... Allemaal ondoorzichtige regeltjes hoor... Santé...

Een soortgelijke vraag is al eens beantwoordt op deze site. Kijk hier maar eens... http://www.goeievraag.nl/vraag/wijn-druiven-groenteboer.26546

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100