Waarom praten mannen lager dan vrouwen?

Waarom krijgen mannen " de baart in de keel "? Welke functie heeft dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens de puberteit van een jongen groeit het strottenhoofd onder invloed van testosteron. Het strottenhoofd is belangrijk bij ademen, het slikken en het spreken. In het midden van het strottenhoofd liggen de stembanden. Zodra het strottenhoofd gegroeid is, worden de stembanden opgerekt. De stembanden worden langer, hierdoor trillen ze langzamer (lagere frequentie) en wordt de stem lager.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Baard_in_de_keel

De kracht waarmee de lucht die we uitademen tussen de stembanden doorstroomt, bepaalt de luidheid van de stem. Hoe meer kracht, des te harder het stemgeluid. Hoe minder kracht, des te zachter het stemgeluid.De toonhoogte van het stemgeluid wordt bepaald door de snelheid waarmee de stembanden trillen. De snelheid waarmee de stembanden trillen, hangt af van de dikte en de lengte van de stembanden. Hoe dikker en langer de stembanden, des te langzamer de beweging. De stem is hierdoor lager. Hoe dunner en korter de stembanden, hoe sneller de beweging, hierdoor is de stem hoger. Bij de man zijn de stembanden iets langer en dikker dan bij de vrouw. Daarom heeft de man meestal een lagere stem dan de vrouw...

Het heeft geen functie, het heeft een oorzaak ;) Onder invloed van testosteron tijdens de puberteit groeit het strottehoofd Het strottenhoofd is belangrijk bij ademen, het slikken en het spreken. In het midden van het strottenhoofd liggen de stembanden. Zodra het strottenhoofd gegroeid is, worden de stembanden opgerekt. De stembanden worden langer, hierdoor trillen ze langzamer (lagere frequentie) en wordt de stem lager. De adamsappel die er voor ligt groeit mee en dat zie je. Rondom de stembanden bevinden zich spieren en door het snelle tempo van de groei van het strottenhoofd moeten deze spieren zich sneller aanpassen. Dit gaat niet altijd even snel. Daarom heeft de jongen niet meteen een zware stem. In het begin 'breken' de spieren vaak en kan er een hoog pieperig geluid ontstaan. De verandering die de baard in de keel veroorzaakt (groei van het strottenhoofd) is dan al voorbij, maar doordat de spieren zich niet snel genoeg kunnen aanpassen, wordt dit vaak nog niet meteen gemerkt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Baard_in_de_keel

Mannen praten ook lager en meer monotoon om bewust of onbewust mannelijker over te komen. Transseksuelen moeten leren hun stem als een vrouw te gebruiken.

Ver in de evolutie zorgden de vrouwtjes-mensen voor de nakomelingen. Hun hoge stem zorgde ervoor dat ze heel goed bij dreigend gevaar hun kroost en soortgenoten in de buurt konden waarschuwen, en de dreiging konden afschrikken. Daarom was het evolutionair gezien handig voor vrouwtjes-mensen om een relatief hoog stemgeluid te ontwikkelen. De mannetjes-mensen gingen op jacht, en verkenden de omgeving, en bakenen deze af. Dat ze met een lager stemgeluid in een verre omgeving beter hoorbaar zijn kan een voordeel zijn. Lage geluiden dragen immers verder dan hoge geluiden. Daarom was het evolutionair gezien handig voor mannetjes-mensen om een relatief laag stemgeluid te ontwikkelen.

Om deze vraag te beantwoorden moet je sowieso proberen te denken van uit de mechanismen van de evolutie. Survival of the fittest dus. Of iets anders geredeneerd: welke individuen binnen een soort hebben het meeste kans om zich voort te planten, en dus om het voortbestaan te garanderen. Dat zijn dus de individuen die het meest kans maken om zich voort te planten, doordat ze lang genoeg leven OM zich voort te planten (en dus sterk, snel, en goed bestand tegen schadelijke invloeden moeten zijn), en doordat ze meer kans maken bij de vrouwtjes dan hun mede-mannetjes. Oftewel: waarschijnlijk hebben aan het begin bij de ontwikkeling van onze soort (of onze voorouders), de mannetjes met een lage stem een voordeel gehad boven mannetjes met een hoge stem. De vraag is dus: waarom zouden mannetjes met een lage stem in het wild meer kans maken om te overleven, of waarom zouden mannetjes met een lage stem meer kans maken op de vrouwtjes? Waarschijnlijk vinden vrouwtjes mannetjes met een lage stem aantrekkelijker, omdat het een teken is van meer testosteron in het bloed (dat verband is sowieso aangetoond), en dus meer spierontwikkeling, meer zaadproductie, en noem het allemaal maar op: kortom: meer mannelijkheid: meer bescherming van rivalen, meer bescherming van de kinderen, grotere kans op gezonde kinderen. Andersom is het juist zo dat mannetjes allen op "jeugdige" vrouwen. Omdat dan de kans op slijtage kleiner is, en de kans op fysieke gezondheid groter. Een hoge stem duidt dus op een grotere kans op aanwezige, gezonde, eitjes in de eierstokken ;)

Bronnen:
http://en.allexperts.com/q/Biology-664/evo...

Volgens mij is het is het zo dat een groter lichaam leidt tot een lagere stem. Grotere individuen hadden altijd een grotere overlevingskans (en hun kinderen dus ook). 1.Vrouwen vallen dus eerder op mannen met een lage stem dan mannen met een hoge stem. 2.Het gevolg in de evolutie is dat mannen met lagere stem (ongeacht of ze groot zijn of niet) een grotere kans hebben op een vrouwtje en daardoor een grotere kans op reproductie (kindjes krijgen). 3.Vooral mannen met een lagere stem zijn zich gaan voortplanten, waardoor er een significant verschil is ontstaan tussen tussen de toonhoogte van man en vrouw. (Zoiets hoorde ik in college, heb dus geen bron)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100