Wat is Flankbijten?

Ik doe onderzoek bij varkens en Biggen met agressie gedrag. Op literatuur bronnen kom ik vaak de term Flankbijten als een van de agressie gedragen, wat is dit?
en wie weet nog meer agressie gedragen van biggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is bijten in de rug of zij van het lichaam. Via de onderstaande link, heb je meer info over agressief gedrag van varkens/biggen.

Bronnen:
http://www.veevoeding.be/MenuVARKENS/tips/...

Het bijten in de flank van een ander varken heet flank bijten. WIkipedia zegt: Staartbijten treedt op wanneer varkens (gespeende biggen of vleesvarkens) in de staart van een hokgenoot bijten waardoor er een staartwond ontstaat. Dit gedrag treedt vooral op wanneer er iets mis is met het welzijn van het varken. De varkens die staartbijten zijn meestal zeugen. Staartbijten is in feite een vorm van omgericht gedrag[1]. Ook andere vormen van bijtgedrag zijn hieraan nauw verwant, zoals oorbijten, pootbijten en flankbijten.

Varkens zijn sociale dieren met een heel levendig instinct, als ze te dicht op elkaar gehuisvest worden en te weinig te doen hebben, gaan ze van frustratie aan elkaar knagen. Ze moeten kunnen wroeten of met dingen kunnen rotzooien. Hebben ze dat niet, dan reageren ze het op elkaar af. Flankbijten is daar een voorbeeld van, net zoals oren bijten en staarten bijten. Daarom worden vaak speelmaterialen in de groepshuisvesting gebruikt, zoals grote emmers, kettingen die aan de zolder hangen waar ze mee kunnen rommelen, stro zodat ze kunnen wroeten.

Bronnen:
jarenlange ervaring als boerendochter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100