Hoe weet een dier, dat het zijn spiegelbeeld is, als hij in het water kijkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste dieren weten dat ook helemaal niet. Hetzelfde met mensen babies. Uit proefen blijkt dat sommige apensoorten zichzelf wel kunnen herkennen. Toegevoegd na 4 minuten: Ik lees in het NRC net een artikel over een onderzoek bij Eksters. Toegevoegd na 7 minuten: NB. Als een dier zichzelf herkent, dan heeft het zelfbewustzijn. Dit is bij mensen sterk ontwikkeld, maar niet al van de geboorte af aanwezig. Het moet worden aangeleerd. Het betekent dat je kunt beredeneren dat wat je ziet jijzelf bent. De klassieke test is dat de oor van de aap een verfvlek krijgt. Kijkt de aap in de spiegel en gaat hij vervolgens aan zijn eigen oor zitten, dan weet hij kennelijk dat hij zelf deze vlek heeft.

Bronnen:
http://www.nrc.nl/wetenschap/article195735...

Dat weet hij helemaal niet... Dat is in zijn ervaring een ander... Er is maar één diersoort die zelfbewust is en dat is de mens... Apen en een handjevol diersoorten herkennen wel zichzelf in de spiegel... Dolfijn, sommige apensoorten en olifanten kunnen dat...

Het dier ziet alleen water en geen spiegelbeeld. Sommige katten en honden kunnen het soms wel zien, maar zullen niet bewust hun zelf zien.

hij neemt een beeld waar hij weet niet dat het om hem /haar gaat.

Haha, dat weet hij niet. Ik heb een dwergpapegaaitje gehad en die had op een gegeven moment een spiegeltje in zijn kooi. Ik heb het beest nog nooit zo agressief en opgefokt gezien. En het spiegeltje maar aanvallen, want dat was een "indringer" in zijn kooi! Na een paar uur het spiegeltje toch maar weggehaald, een gestressed papegaaitje is ook niet leuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100