Hoe kan een python een hert van 40 kilo opeten?

Hoe krijgt een python een hert naar binnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

nou let op... een python is in staat een lengte van 9 meter te halen en ze zijn behoorlijk dik. Dus ja deze kan wel een hertje gebruiken per dag;)

Een python wurgt zijn prooi. daar is hij in staat zijn bek vreselijk wijd open te maken en zij lichaam is zeer rekbaar.

Omdat hij er uitgebreid de tijd voor neemt! Het duurt afhankelijk van de grootte van de prooi dagen tot een week voor deze is verteerd. De slang zoekt gedurende deze tijd een beschutte plek op. Doordat de slang een trage stofwisseling heeft kan hij toe met slechts enkele prooien per maand. Op grote prooien kan de slang maanden teren; van een in gevangenschap gehouden exemplaar is bekend dat de slang bijna twee jaar voedsel kan weigeren om vervolgens normaal te eten. Toegevoegd na 3 minuten: Op de foto heeft de python zojuist een schaap naar binnen gewerkt.....

Waarschijnlijk bedoel je de netpython, deze soort kan een lengte van 9 meter bereiken en kan met gemak een hert van 40 kilo verorberen. Ook de anaconda zou een hertje nog wel kunnen verslinden, maar dit is een 'echte' boa. Als een slang een grote prooi heeft gegeten dan eet een slang maanden tot zelfs een jaar niet. De meeste slangen zijn erg zuinig met energie en ze gebruiken bijna alles van de prooi, het hertje van 40 kilo komt er dan ook als 1,5 kilo uit (schatting), wat over blijft zijn kalk en anderen anorganische stoffen die overbodig waren. Toegevoegd na 8 minuten: Excuus ik heb je 2e vraag niet beantwoord. Deze familie boa's (onderfamilie zijn de pythons) staan ook wel bekend als reuzen slangen, door deze enorme grote kunnen ze ook grote prooien aan. Deze wurgen de prooi, door zich om het dier te wikkelen en telkens zijn spieren aan te trekken als het dier uitademt. Dan is het al snel gedaan.. Vervolgens slinkt de slang zijn prooi in zijn geheel door, het hoofd altijd eerst. De slang wringt zich min of meer om de prooi heen. De onderkaken kunnen de slangen ontwrichten, waardoor de bek veel groter kan worden dan je zou verwachten. De onderkaken gaan dan om beurten naar achteren zodat er een schuivende beweging ontstaat, de prooi word langzaam naar binnen getrokken. Tijdens het eten van de prooi lijkt het of de lang niet zou kunnen ademen, maar niks is minder waar, de lang heeft een luchtbuis die hij buiten zijn bek wringt en zo voldoende zuurstof binnen kan krijgen. Het verorberen van zo'n grote prooi kan engelen uren duren, ook voor een enorme slang!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100