Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft die manier van vliegen een naam?

Iedereen kent de term zweven. En ja gewoon vliegen. Hoe noem je de manier waarop een mus vlieg? Als je goed kijkt zie je dat hij in de lucht een paar keer fladdert en dan een meter of 3 z'n vleugels intrekt en als een kogel verder zoeft.
Ik bedoel je hebt ook gallop, draf en zo. Heb je dat ook met vliegen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Biologie
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn wel een aantal vliegwijzen die een naam hebben. Vaak zijn die kenmerkend voor de soort vogel of familie waartoe deze behoort.

De golvende vlucht is voor kleinere vogels een energiezuinige vlucht.

Hieronder staan twee linkjes naar pagina's over vogelvlucht. Daar staat een en ander zeer helder beschreven.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelvlucht
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i006303.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De groene specht vliegt ook op deze manier. http://www.noorderkempen.be/vogels/tekst/groenespecht01.htm Hier nog een tweede link,maar helaas vind ik nog niks over de naam van dit soort vlucht. http://www.vogelvisie.nl/soort/groene_specht.php Op TV zag ik wel eens een reportage over de groene specht en daar noemden ze deze soort vlucht "De golvende vlucht." En nu zoek ik nog effe verder tot ik de officiele naam vind. Op deze site noemen ze de vlucht van de groene specht "een sterk golvende vlucht" http://www.guidodevliegher.be/vog_spechten.htm Meer kon ik niet vinden. Voor ik afsloot heb ik toch nog een site gevonden met daarin vermeld: de officiele naam van de golf vlucht,En deze officiële naam luid: "Golvende vlucht " Maar zo noemde ik dit ook al hé? En hier is de link er naartoe: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelvlucht#Het_glijgetal
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er is niet echt een officiële naam voor zoals galop of draf. Het wordt altijd beschreven als 'golvende vlucht'. De meest spechten vliegen op deze wijze en bij hen is het zeer goed waar te nemen omdat ze wat groter zijn dan de andere vogels die een golvende vlucht hebben. Bij spechten zie je ook heel goed dat ze hun vleugels met tussenpozen half invouwen. In de linkjes die ik eerder gegeven heb, wordt het 'golvende vlucht' genoemd en worden enkele andere vliegwijzen helder beschreven. Er is geen naam dus, maar een beschrijving. Ik ben een vogelaar en weet niet beter dan dat het op deze wijze beschreven wordt.

Andere antwoorden (3)

Ik weet het niet 100% zeker maar ik noem het altijd gewoon fladderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een mus vliegt energiezuinig: dat is de eco- of HR-fladder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Volgens mijn favoriete vogelboek vliegt de huismus: 'snel, snorrend, met reeksen snelle vleugelslagen'.
Er is niet echt een term voor, ze vliegen simpelweg even heel hard, laten zich dan even gaan waarbij ze vaak ook wat dalen, en zetten er dan weer de sokken (nou ja, de vleugels) in om weer vaart te maken en hoogte te krijgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding