Waarom eten honden gras?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daarvoor zijn twee redenen: Vaak eten ze het jonge gras, waarbij ze die niet echt opeten maar er meer op kauwen. Dit doen ze soms dagelijks en de reden hiervoor is aanvulling op de dagelijkse vitaminebehoefte (foliumzuur). Als tweede reden eten honden soms gras als ze een probleem hebben met de spijsvertering. Dan nemen ze het grovere gras en eten het echt op. De dag erna vind je dan vaak braaksel met gras erin (waterig). Toegevoegd na 34 seconden: ik zie dat we tegelijk antwoord aan het geven waren.....

Volgens mij eten veel dieren gras om hun spijsvertering een duw te geven/te helpen bij het overgeven. Gras is namelijk moeilijk verteerbaar. Ik weet het niet zeker

Sommige honden eten gras, dit om 2 redenen, ten eeste een adequate vitamine-aanvulling op het vleesdieet en ten tweede bij spijsverteringsmoeilijkheden, het quasi onverteerbare gras zorgt voor makkelijk braken.

Uw hond is een afstammeling van de machtige wolf, een nobele jager en een verstokte vleeseter. U voedt hem maaltijden van de best mogelijke kwaliteit, dus waarom dringt hij zo aan op het eten van gras? Hoewel niemand er helemaal zeker van is waarom honden gras eten, zijn deskundigen op het gebied van gedrag van huisdieren er zeker van dat het normaal gedrag is en zeker niet iets is om je zorgen over te maken. Grazen Er is een belangrijk onderscheid tussen twee vormen van het eten van gras. De eerste vorm is eenvoudig grazen waarbij uw hond gelukzalig op het gras kauwt. Deze vorm heeft geen schadelijke gevolgen. Sommige dierenartsen zijn in de veronderstelling dat honden gras eten om zo iets aan hun voedingstekort te doen, maar zelfs honden met een uitgebalanceerd dieet zullen gras eten. Het is mogelijk dat ze gewoon van de smaak houden. Het is als salade voor hen. Dus ook al voedt u uw hond goed, hij kan nog steeds gek zijn op stukjes gras. Instinctief gedrag De andere vorm van het eten van gras is wanneer uw hond wat gras eet en dit vervolgens weer uitspuwt. Men denkt dat deze doelbewuste en instinctieve poging van braken plaatsvindt wanneer ze merken dat ze iets hebben ingeslikt dat ze ziek laat voelen. Honden die eten om zo te kunnen overgeven slikken het gras zo snel mogelijk door, ze kauwen er zelfs nauwelijks op. Men gelooft dat de lange ongekauwde stukken gras hun keel prikkelt om zo de braakreactie op te wekken. Als uw hond gras eet, daarna braakt en het lijkt goed te gaan, dan is hij waarschijnlijk af van hetgeen dat hem dwars zat. Als hij blijft kokhalzen en niet in staat is om over te geven, of gras blijft eten om zo te kunnen braken, dan moet u hem meenemen naar de dierenarts. Veilig om te eten? Zorg ervoor dat u, met al dit graseetgedrag, zorgvuldig in de gaten houdt welk soort gras uw hond aan het consumeren is. Laat hem niet iets eten dat behandeld is met bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De meeste verzorgingsproducten voor het gazon zullen aangeven of ze al dan niet veilig zijn voor huisdieren.

Bronnen:
http://www.hillspet.be/nl-BE/Dog/Adult/Beh...

De derde reden is omdat ze het lekker vinden! (mijn hond in ieder geval wel, en het liefst vers nat gras)

Is dit nou letterlijk van internet gekopieërd?

Als wilde honden (wolven, coyotes) een prooi slaan, beginnen ze met het opeten van de ingewanden, en dus ook de maag en darmen van de prooi. Hierin zit onverteerd en halfverteerd gras, dus het is heel natuurlijk gedrag, dat honden gras eten.

Als honden gras eten kan er nog een andere reden zijn dan het aanvullen van hun vitaminebehoefte. Er zijn hondenbezitters die hebben gemerkt dat hun hond gras kauwt, nadat hij bijvoorbeeld diarree heeft gehad of andere duidelijke signalen van problemen met de spijsvertering. Na het eten van gras vindt de eigenaar de volgende morgen waterig, slijmerig braaksel voorzien van half-doorweekt gras op de vloer. Soms bevat het braaksel een onverteerbaar object, bijvoorbeeld een stuk van een kapot gekauwd speeltje. Wel gras, niet braken Tenslotte zijn er honden die gras eten en helemaal niet braken. Ze kiezen ook vaak het wat grovere, ruwe en vooral jonge gras. Het onverteerde gras is terug te vinden in de poep en vaak weet de eigenaar wel dat het weer zo laat is, vanwege het feit dat de hond zo lang in de poephouding zit of poepneigingen heeft terwijl er niets meer komt. Als een hond deze ellende wil doorstaan, dan lijkt het gerechtvaardigd om te denken dat gras eten ergens goed voor is.

Bronnen:
http://www.bernersennen.net/demeest/gras.html

Dan doen ze als er behoefte aan hebben. Mijn hond doet dit als hij misselijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100