ik heb een wietplantje in mn kamer, hij staat al vanaf mid juli in een pot (zonder lamp) voor het raam. Wanneer ongeveer istie oogstklaar?

ik gebruik enkel water.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is afhankelijk van de soort en je kweekschema. De bloeiperiode kan verschillen van 7 weken tot 14 weken. In de bron vind je hier meer informatie over.

Bronnen:
http://www.wiet-zaden.nl/oogst.htm

Ik ben bang dat je er veel te weinig over weet, of eigenlijk niets over weet. Zoals iedere plant, moet ook de wierplant voldoende licht, water en voedsel hebben om een grote gezonde en bloeiende plant te worden. Geef je alleen maar water, waar moet hij dan van groeien en bloeien? En vooral bloeien, want daar gaat het om. Zoek op internet een juiste beschrijving van het moment dat je moet oogsten ( met foto's) Als ik je verhaal zo lees, zitten er helemaal geen bloemen aan en ik vraag me af, of die er dan nog wel aan komen, de dagen worden steeds korter en er hangt geen lamp boven.

Weet je of het een mannetje of vrouwtje is? Mannetjes kun je niet roken. Zoals eddyist al aangeeft geef ik je weinig tot geen kans dat het iets kan worden met je plant. Met name een wietplant heeft veel licht nodig. Overigens zou ik ook groei en bloeimeststof gebruiken voor een beter resultaat.

heb je een stekje gekocht, of heb je gezaaid? als je gezaaid hebt dan zou het goed een mannetje kunnen zijn. mannetjes bloeien met kleine groene bolletjes. is dat het geval geweest, dan kan je de plant weggooien. bij een vrouwtje zie je als het goed is toppen verschijnen. in die toppen zie je een soort haartjes die lichtgekleurd zijn. ik oogst altijd wanneer ongeveer de helft van de haartjes bruin zijn verkleurd. pak het volgend jaar wat beter aan. ik begin half mei, en oogst eind september. verder zorg ik voor een flink grote pot, en voldoende voedsel. succes!

Eerst het geslacht bepalen. Stekje of zaadje, want als zaadje dan is van juli nogal kort, eigenlijk sowieso nogal kort zonder kunstlicht. Hoe groot is ie? Is ie al aan het bloeien of doet ie nog helemaal niks. Een wietplant begint te bloeien bij 12 uur of minder licht per dag. Maar als je op je kamer bent met de lampen aan dan ga je daar overheen en zal ie niet gaan bloeien. Als het de moeite waard is, zet hem dan in een donker hoekje of nog beter in een kast, paar lampen erop (TL kan ook, een speciale lamp haal je er net uit met één plant) en die lampen 12 uur per dag aanzetten. Voor één klein plantje zullen de energiekosten wel eens hoger kunnen zijn als de opbrengst. Toegevoegd na 32 minuten: net uit = NIET uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100