hoe kunnen vliegen op het plafond landen?

Immers een vlieg kan niet ondersteboven vliegen en het lijkt me niet logisch dat ze een salto maken. Hoe is het dan toch mogelijk dat een vlieg op het plafond land? Iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij vliegt schuin naar het plafond, haakt zijn voorpootjes aan het plafond en zwaait dan zijn onderlijfje door totdat ook zijn achterpoortjes aan het plafond haken (alsof je heel ver naar voren zwaait als je aan een rekstok hangt).

Ze vliegen dus recht, steken hun voorpoten boven hun hoofd en pakken daarmee het plafond vast. Door de snelheid vliegt de rest van hun lichaam onder ze door en tegen het plafond. Dus een soort schommelbeweging van achter naar voren. De truc zit 'm in de kleine pootjes van de vlieg. Dat zie je als je een vliegenpoot heel sterk uitvergroot. Aan het eind van de poot zie je een haakje zitten (foto1). Daar kan hij zich een beetje mee vasthouden. Maar op een gladde plastic wand heeft-ie daar natuurlijk niet genoeg aan. Aan het eind van die poten zitten ook twee teenkussentjes. Op het plaatje hieronder zie je hoe die eruit zien. bron klokhuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100