Uit welke moleculen bestaan cellen in je lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit eiwitten, vetten, suikers en DNA. Voornamelijk zijn die opgebouwd uit koolstof, waterstof, stikstof en fosfor en zuurstof

Al het leven dat op aarde voorkomt bestaat uit:koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, fosfor en zwavel Een jaar of wat geleden was er nog een doorbraak, doordat er een bacterie gevonden is in het titikakameer waarbij het bestanddeel fosfor vervangen kon worden door arsenicum. Wat bewijst dat er dus leven kan zijn of ontstaan dat uit andere bestanddelen bestaat.

fosfolipiden vormen het belangrijkste deel van het celmembraan, golgi systeem, endoplasmatisch reticulum en de mitochondriën. Daarnaast komen er cholesterol, glycolipiden, glycoproteïnen en eiwitten voor in het celmembraan. Glycolipiden zijn vetten met een koolhydraat eraan vast, en glycoproteïnen zijn eiwitten met een koolhydraat eraan. Cholesterol zorgt voor een steviger celmembraan. Hoe meer cholesterol, hoe stijver het celmembraan. In het endoplasmatisch reticulum worden eiwitten aangemaakt, die door het golgi systeem tot hun werkzame vorm worden omgezet. Verder worden er vetten gevormd. In de mitochondriën wordt ATP (adenosinetrifosfaat) gemaakt. Dit is hét energiemolecuul voor onze cellen. En ten slotte zit er in de celkern, in de vorm van chromosomen, DNA. Dit is het molecuul waar onze genetische informatie in opgeslagen zit. Lang verhaal kort: Fosfolipiden, Eiwitten, vetten, ATP en DNA zijn de belangrijkste moleculen in onze cellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100