Hoe komt het dat je verschillende rassen katten en honden onderling kunt kruisen?

De biologische uitleg graag.
En ik bedoel katten met katten en honden met honden, niet anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De genen zijn in primaire gelijk. Wel kunnen bijvoorbeeld de genen voor lang haar dominant zijn,waardoor de kittens/pups langharig zullen zijn. Idem dito met alle andere kenmerken. Het dominante gen zal aanwezig zijn. Net als dat je blanke mensen met gekleurde mensen kunt 'kruisen'. Toegevoegd na 1 minuut: In primaire = in principe

Omdat het verschillende rassen zijn en niet verschillende soorten. Oftewel: Twee variaties van dezelfde diersoort. Zoals een persoon uit China ook kinderen kan krijg met iemand uit afrika.

Omdat het beide honden of beide katten zijn! Een Afrikaan is toch ook een ander ras als een Aziaat? En dat werkt ook prima hoor,daar komen best mooie kindertjes van!

De biologische definitie van een soort zijn die individuen die bij kruising vruchtbare nakomelingen opleveren. Per definitie kun je dan alle rassen in een soort onderling kruisen. De rassen bij katten vallen daar heel goed onder. Bij honden is de variëteit in de rassen wat groter - denk aan een St.Bernard en een Chihuahua. Met een veelvoudige factor in grootte verschil wordt kruisen aanzienlijk lastiger en begint soort vorming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100