Is er tussen apen ook een verschil in stem tussen mannetjes en vrouwtjes?

hebben mannetjes ook een zwaardere toon net als bij mensen het geval is? dit omdat ik even nadacht over de evolutietheorie welke ik verwerpelijk vind.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

pfff, als aap kan ik je zeggen dat dit idd het geval kan zijn. weleens een mannelijke brulaap gehoord? die heeft een inbouwde klankkast om maar zo hard mogelijk te kunnen schreeuwen. niet bij alle soorten is er een verschil. een aap heeft namelijk zijn eigen taal, en er zijn apen die een eigen dialect hebben (dus van hetzelfde soort zijn, maar net even andere geluiden maken) apentaal bestaat overigens uit vele combinaties van geluiden. in de paartijd of vanwege territoriaal gedrag laat de man vaak het meeste van zich horen. dit is gewoon een drang die 'ingebouwd' zit om zijn genen door te geven en concurrenten op een afstand te houden. bluffen en laten weten wat je gebied is is handiger dan een lichamelijke krachtmeting, maar als het er op aan komt (zwakste zal afhaken) telt een gewaarschuwde aap in ieder geval voor 2 (aan deze dus de keuze om een confrontatie aan te gaan)

Geweldig, deze vraag. Ik denk dat er bij de meeste dieren weinig of geen verschil is, daarom is het voor leken dan ook zo lastig om te zien of het een mannetje of een vrouwtje is. Mijn cavia's piepen precies hetzelfde (in mijn oren dan) en ook bij honden hoor ik geen verschil tussen het geblaf WEL is het zo dat mannetjes dieren vaak een " brul" hebben die vrouwtjes niet hebben (als ze bronstig zijn). Dat hebben apen dus ook HEEL duidelijk, vooral de grotere soorten. Maar bij het " hijgende gepiep" (ik weet niet hoe ik het beter moet omschrijven) van bijv chimpansees als ze druk zijn, hoor ik geen verschil tussen de mannen en de vrouwen. Dus ik denk: bij gewone geluiden weinig of geen verschil. Bij speciale (parings gerichte) geluiden dus wel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100