Is het mogelijk om een reflex te onderdrukken, dan wel tegen te houden?

Is er ook maar één mogelijkheid om een reflex tegen te houden (zoals bijvoorbeeld de reactie van het knipperen van de ogen)?

Toegevoegd na 15 minuten:
Bedankt voor de antwoorden tot nu toe! Zou er iemand mij misschien de biologische reden voor "het kunnen tegenhouden van een reflex" uit kunnen leggen?

Toegevoegd na 4 uur:
Bedankt! Het is mij duidelijk genoeg ;) *slotje*

Weet jij het antwoord?

/2500

nee eigenlijk niet daarom heet het een reflex Zelfs als je het aan ziet komen en je denkt: niet doen, niet doen, doe je het toch

Het heet een reflex omdat meestal het niet ziet aankomen daarom kan je het niet onderdrukken ,iemand die al dood is kan je ook een reflex krijgen bij zijn knie.

Ja dat kan wel. Dat is ook het eerste wat je moet leren als je lenzen gaat uitproberen. Je moet je ogen wel open houden. Je ogen gaan dicht als je te dichtbij komt met je vinger maar na een aantal keer oefenen gebeurt dat niet meer. Dit is dus te onderdrukken. Overigens is het normale knipperen met de ogen geen reflex, maar dat zorgt er gewoon voor dat je ogen vochtig blijven.

Eigenlijk kan je een reflex niet onderdrukken omdat de impulsen (signalen) van het 'drukpunt'(plek waar je reflex wordt uitgevoerd), eerst naar de spieren gaan, en daarna naar de hersenen. Dus je kunt niet zelf nadenken bij een reflex.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100