Hoe kun je het geslacht van een kind bepalen aan de hand van een met de vingers getekende lijn?

In onderstaand artikel over grottekeningen in Frankrijk lees ik:

"The researchers were also able to tell the children's genders from the shape of the fingers."

Welke kenmerken maken dit mogelijk?

http://news.sciencemag.org/sciencenow/2011/09/scienceshot-finger-drawings-from.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrouwelijke vinger lopen spitser/tapser toe en de nagels zijn meer driehoekig, waar mannelijke nagels vierkanter zijn. Ik doe er ook een link naar "Gender Classification from Hand Shape" bij.

Bronnen:
http://www.ehow.com/how_2095387_draw-manga...
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&c...

Hoewel er verschillen zijn zijn deze verschillen niet zo eenduidige dat je echt het geslacht met zekerheid vast kan stellen. Zo is de duim van mannen iets korter tov de ret van de hand dan die van vrouwen. zie http://www.handresearch.com/hand/Evolutie/sekseEngels.htm

De lengteverhoudingen van de vingers. Mensen die in de groei (ongeboren) meer testosteron ontvingen, zijn doorgaans jongens uiteraard, en dit is terug te vinden in de lengteverhoudingen in vingers. Jongetjes en mannen hebben doorgaans hun ringvinger langer dan de wijsvinger. Terwijl bij vrouwen het meestal of gelijk is of net andersom. Echter het is in 95% van de gevallen zo. Dus niet waterdicht, want er zijn ook mannen die weinig testosteron hebben en hebben wat meer vrouwelijke handen qua vingerlengte verhoudingen en vice versa. Dus terug naar deze bevindingen, als er met de hand werd gevinger-verft, en het kind zou bv met de gestrekte vingers een paar strepen naar beneden trekken, zou je, in geval als het een jongetje was, het beginpunt van de streep van de ringvinger hoger op de wand moeten aantreffen dan de wijsvinger. Aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zou je dan dus kunnen concluderen dat de afbeeldingen door een jongetje zijn gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100