Als er steeds meer dood en organisch materiaal zich aan de buitenkant van de aarde opstapeld. wordt de aarde dan steeds groter? en zwaarder?

Olie en steenkool zijn overblijfselen van het verleden, blijkbaar hebben we dus "lager" geleeft. wordt de aarde steeds groter en zwaarder nu we hoger gaan leven?

Toegevoegd na 1 uur:
Veel reacties gaan over gewicht en daarvoor dank, mijn aandacht gaat echter in eerste instantie uit naar de omtrek (grote) van de aarde. hoewel miniscuul, is mijn aanname dat de aarde groter wordt met de tijd, graag jullie reactie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dan krijgen we olie aan de binnenkant... De aarde wordt elke dag zwaarder door het gewicht van het zonlicht, maar daar heb je het dan ook mee gehad... Er komt naast de ruimtevaart die materie uit de aardatmosfeer gooit, niets bij of af...

Nee. Al het organisch materiaal wordt opgebouwd uit stoffen die zowieos aanwezig zijn in andere vormen zoals CO2; H2O, Mg, Fe, Na etc. Het enige verschil is wellicht dat een deel hierban in de atmospheer zat. Maar als je de aarde beschouwd als atmospheer + 'vaste stof' die als een bol door het helaal suist is het een vaste hoeveelheid materiaal. Een klein deel van het organische materiaal wordt maar vastgelegd als steenkool / olie etc. Dat gewicht is verwaarloosbaar ten opzicht van het totale gewicht van de aarde. Het spukl zit weliswaar op grote diep[[te, maar dat komt omdat er over het materiaal waar de olie uit ontstaan is zand en slib is afgezet, wat weg-geerodeerd is van bergen in de omgeving.

Nee er komt niets bij en er gaat ook niets vanaf. allen neemt de troep van de mensheid, flesjes en ander plastic, meer ruimte in dan de losse moleculen waaruit ze zijn opgebouwd. En dat is een probleem. Organisch materiaal verteert gewoon en de moleculen komen weer vrij voor hergebruik.

Tja... Als je het zo stelt dan heb je het inderdaad over honderden miljoenen jaren. En daar komt bij dat de olie nog steeds in de 'aardkorst' zit. En die is zo'n 75 km dik... Dus dit houd in dat de voorgangers van de dinosaurussen dit al gecreëerd hebben...

Wat zich vroeger onder de aardkorst of beter gezegd in de aardkorst bevond,zit er nu boven. In wezen hebben we het alleen maar verplaatst!

De aarde geeft en neemt. Als je op de weegschaal gaat staan met je kleren aan en je vervolgens uitkleedt en met de kleren in je hand nogmaals op de weegschaal gaat staan, weeg je exact hetzelfde.

Door meteorieten en kosmisch stof komt er materiaal extra op de aarde. Het zou met name om water gaan. De meningen (zie link) zijn echter verdeeld.

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

XiniX heeft gelijk. E=mc2. Omdat het licht/de energie van de zon wordt omgezet in massa, wordt de aarde steeds zwaarder en groter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100