Het kwam aanvliegen in het water, klapte zomaar in als een dunne lijn en vouwde zich weer open alsof het een vlinder was. Wat is dit voor insect?

het kwam "aanvliegen" in het water, "klapte" zomaar ineen als een dunne lijn, later vouwde het zich weer open alsof het een vlinder in het water was. je ziet duidelijk de vleugels, staart en kop.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja als je het zo stelt, dan zou ik zeggen een waterkever, die kunnen hun vleugels in en uitklappen. Maar ieder land heeft zijn eigen verschillende soorten. Ook bestaan er hele smalle keverachtige. Een vlinder of mot kan het niet wezen, die kunnen niet onder water verder gaan.

Je hebt een libelle of waterjuffer gezien. http://home.hccnet.nl/pm.jansen/animals/libelle.htm

Het is beslist geen libelle zoals bovenstaande suggereert. Die hebben meer een "helicopter uiterlijk". De waterjuffers klappen hun vleugels wel in en uit net als vlinders. Bovendien zijn die ook slanker gebouwd als libelles. Kortom een waterjuffer is het meest waarschijnlijk.

Bronnen:
http://www.depaulus.nl/NieuweBestanden/wat...

Als het boven water was zou ik direct zeggen "waterjuffer", maar uit je vraag begrijp ik dat het onder water was. In dat geval is het hoogstwaarschijnlijk een soort waterinsect geweest. Gezien de "dunne lijn" mogelijk een soort waterwants, deze hebben nl. heel dunne lijven. Bijvoorbeeld de staafwants (zie link onder "bronnen").

Bronnen:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100