Hoe ontstaat instinct?

Bij het zien van de Life documentaire (BBC) zag ik een canadese vlinder die honderden kilometers aflegt om te overwinteren in mexico. het zit in zijn 'instinct' om dit te doen.

maar hoe ontstaat dit instinct? hebben verre voorouders van deze vlinder op de een of andere manier 'ontdekt' dat in mexico overwinteren het beste is en doen nu al deze vlinders dit?

in den allereerste begin had je eencellige wezens die als enige instinct had te overleven door zich te delen en te delen. Waar komt dit instinct van overleven vandaan? Vrij noodzakelijk lijkt me voor iets levends om als instinct overleven te hebben. maar deze 'drang' komt toch ergens vandaan? maar waar vandaan? hoe ontstaat dit?

deze vraag gaat natuurlijk niet alleen over die vlinder maar over instinct in het algemeen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Instincten zijn opgeslagen in de genen na een langzame evolutie. Resultaten van veranderingen door experimenten (toevalligheden), die niet het karakter van behoud bezitten verdwijnen door natuurlijke selectie. Slecht die veranderingen blijven en worden doorgegeven die voorzien zijn met ‘het instinct van behoud’.

Bronnen:
http://www.worldlingo.com/ma/frwiki/nl/Ins...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100