Waarvoor dienen die uiteinden van slangen die je ziet aan de voet van bomen?

Je ziet het vooral bij bomen in de berm: een of meerdere slangopeningen die in de grond verdijnen. Ik heb echter nog nooit gezien dat daar iet mee gedaan wordt. Is het voor watertoevoer in droge tijden? Voor pokon, groeihormonen, vitaminen of bestrijdingsmiddelen? Of is het om de wortels lucht te geven?
Wie weet het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de aanplant van een boom wordt vaak gebruik gemaakt van een water- en luchtslang. Voor dit doel is een slang met gaten ontwikkeld, vergelijkbaar met een drainageslang, alleen de perforaties zijn groter. Hierdoor is deze slang de oplossing wanneer men een simpel bewaterings-/beluchtingssysteem rond de kluit van een boom wil leggen. Voor het wortelen (aanslaan) van de boom is het nl van belang dat er voldoende lucht in de grond aanwezig is omdat er anders een anaërobe situatie kan ontstaan die uiteindelijk afsterving van de boom tot gevolg heeft. De slang die meestal boven de grond uitsteekt blijkt echter, behalve lelijk om te zien, aantrekkelijk voor kinderen om te vullen met zand en steentjes, waardoor regelmatig de beluchtende werking verloren gaat....

Om water te geven,in droge tijden,meestal gaat het om jonge aanplant waarvan de wortels nog niet diep genoeg zitten.

Ze heten draineerbuizen of draineerslangen. Ondanks die benaming, lijken ze mij bestemd voor luchttoevoer, ik zie inderdaad nooit iemand er wat ingooien.

Ze heten idd draineerbuizen,maar ze dienen o de boom te beluchten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100