Waarom proberen katten altijd in dozen en tassen te kruipen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kunnen ze lekker gaan liggen en slapen.

nieuwsgierigheid

Onze kat doet dat inderdaad ook altijd. Hij vind het lekker knus, en ook spannend. Verder kan hij slapen, en heeft hij rust...

katten vinden dat een lekkere ondergrond

dat is het einde voor een kat! :) het geeft nieuwe interessante geuren, een verstopholletje om te pitten, en een uitvalsbasis voor een uitval. kasten zijn trouwens ook populair, als je die een microseconde open hebt zitten ze er al in :)

Elke kat houdt van veiligheid. Dus met hun rug gedekt onder een tafel of in een tas of een doos. Aan alle kanten beschermd behalve voor zich uit. Zij willen wel zien om zich heen. En direct kunnen vluchten. Verder heeft een kat een gezellig, knus karakter.

In een doos kan zich in principe die ooit verspeelde prooi ophouden. Als die er na grondige inspectie niet in blijkt te zitten kan je nog even over de rand kijken of hij niet aan de andere kant zit of een nietsvermoedende collega een mep verkopen. Als je daar moe van bent geworden kun je een tochtvrij dutje doen.

Als een kat in een doos zit heeft hij de ervaring dat hij om zig heen niks ziet,dat geeft hem een nestgevoel en tevens een gevoel van veiligheid,want wat hij niet ziet kan ook hem niet zien en hem dus ook niet pakken.

katten houden volgens mij van veilige holletjes en ze zijn ook heel nieuwsgierig, daarom zijn tassen en dozen zo spannend!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100