Welk ongedierte is dit?

Toegevoegd na 18 minuten:
http://www.milieuloket.nl/9292000/modulesf/vg0eb0t5r000

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een Aziatisch lieveheersbeestje

Bronnen:
http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...

Ziet er uit als een lieveheersbeestje Toegevoegd na 26 seconden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lieveheersbeestjes

een lieveheersbeestje toch?

Dit is een lieveheersbeestje, en dat zijn nuttige diertjes, want ze eten luizen. Daar is een mooie haiku over: Je naam beschermt je in wrede kinderhanden: Lieveheersbeestje.

Een lieveheersbeestje noem je toch geen ongedierte! Het is zelfs verboden ze te doden.

Lieveheersbeestje of ook wel 'kapoentje' genoemt.. En dit is zeker ongedierte.. toen ik op vakantie was.. zaten ze OVERAL.. voornamelijk op het strand.. en als je denkt dat heb van die lieve beestjes zijn.. schijnbedriegt!!! Die beestjes bijten.. en doet nog pijn ook daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg vervelend omdat ze kunnen vliegen en steeds weer terug komen.. wel ben ik van mening dat het eerder een plaag is dan echt ongedierte.. vaak zijn ze na een aantal dagen weer weg en als ze echt vervelend zijn komen ze ook in grote getallen voor. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zou ze alleen nooit bestrijden.. omdat ze vanzelf weg gaan en als je ze van je af veegt ze je verder geen kwaad doen.. Toegevoegd na 20 minuten: Tevens is deze afbeelding het profielplaatje van iemand op GV.. maar ik denk niet dat je dat bedoelde met ongedierte!

Het lieveheersbeestje staat niet voor niets symbool voor de strijd tegen zinloos geweld. Dus zo'n beestje ongedierte noemen, dat vind ik pas zinloos....

dit is geen ongedierte, maar een 7 stippig lieveheersbeestje ,een van de nuttigste insecten die in ons land voorkomen omdat ze bladluizen eten.

Een lieveheerstbeestje, maar dit is geen ongedierte deze beestjes worden juist door bepaalde gemeentes gebruikt om ongedierte te bestreiden. Ze worden dan in bomen gezet die last heeft van luizen omdat ze luizen op eten. Dit is dan ook een zeer mileu vriendelijke manier om luizen te bestreiden. Dus dit beestje is niet alleen geen ongedierte maar ook nog heel nutig.

Een lieveheersbeestje is echt geen ongedierte, lees meer hierover op deze link: http://www.beesies.nl/lieveheersbeestje.htm

Dat plaatje IS de avator van Sonnepon. dus als je specifiek info van dát plaatje/beestje wilt, lijkt onderstaande link het juiste adres. beetje vreemde manier van contact zoeken hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100