Kun je een blauwe plek onder je voet hebben?

Toegevoegd na 3 uur:
En wat kan ik eraan doen?
Ik kan helemaal niet meer op mijn ene voet lopen, dit is nogal onhandig. Dus hebben jullie misschien tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer we ons stoten of vallen, dan ontstaat er vaak een bloeduitstorting: de blauwe plek. Soms zie je de plek niet meteen, maar pas na een aantal uren of dagen. Een bloeduitstorting ontstaat doordat het weefsel onder de huid is gaan bloeden. Als je dit snapt, snap je waarschijnlijk ook waarom je in het eelt geen blauwe plek kan krijgen. Dat is namelijk dood weefsel zonder bloedvaten erin. Toch kan het lijken alsof je daar een blauwe plak hebt, omdat het eelt een beetje doorzichtig is. Daardoor schijnt het op het eelt en lijkt het blauw te kleuren. maar achter het eelt is gewoon huid, waar bloeduitstortinkjes mogelijk zijn, dus dat deel aan de onder kant van je voeten kan gewoon blauw worden. antwoord samengevat heel kort samengevat: Ja, het kan!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Opperhuid

Ja, ik heb zelf een hele grote gehad!

ja overal waar bloedvaatjes zitten, dus ook onder je voet, kun je een blauwe plek krijgen Toegevoegd na 4 uur: je kunt arnica slikken en smeren, smeren alleen als de plek niet open is

Ja. Een blauwe plek is eigenlijk een wond onder je huid. Als je bijvoorbeeld met je voet op een steen stapt, kan het zijn dat je huid niet kapot is, maar de adertjes er onder wel. Dan stroomt het bloed uit de adertjes, en dat zie je door de huid heen als blauwe plek. Toegevoegd na 4 uur: Als je niet meer op je voet kunt lopen, is het misschien wel een goed idee om toch even langs de huisarts te gaan. Misschien stuurt die je even door voor een röntgenfoto. In je voet zitten heel veel botjes, je zou er eentje gebroken kunnen hebben. Toegevoegd na 4 uur: Als je niet meer op je voet kunt lopen, is het misschien wel een goed idee om toch even langs de huisarts te gaan. Misschien stuurt die je even door voor een röntgenfoto. In je voet zitten heel veel botjes, je zou er eentje gebroken kunnen hebben.

Ja waar bloedvaatjes zitten kun je een blauwe plek krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100