Bestaan er voorzorgsmaatregelen die te nemen zijn tegen de aoutats? en hoe die ellendige jeuk te verhelpen?

in midden frankrijk worden wij iedere zomer geplaagd door de aoutats, kleine spinnetjes die hun eitjes onder je huid zouden leggen.. klopt dit of zijn het mijten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorzorgsmaatregelen weet ik niet, het spinnetjes-en-eitjes-verhaal kan ik ook niet bevestigen, maar over de jeuk verhelpen las ik dit op een forum voor Nederlanders in Frankrijk: "Omdat het beestje zich gedraagt als schurft, ingraven en vermenigvuldigen in de huid, is het afdoende middel Ascabiol van de firma Zambon France, te koop in de apotheek. Na de eerste jeukverschijnselen na een heerlijk verblijf in het gras stevig inwrijven, evt. na 12 uur nog eens. Is er al een flinke rode bult dan blijft het nog wel even jeuken, phenerganzalf helpt dan." Ascabiol kopen dus! Toegevoegd na 1 minuut: Nog meer medicijnen en toch ook tips om te voorkomen (uit hoog gras blijven) verderop in het topic, zie: http://www.nederlanders.fr/spip.php?article5917

voorzorgsmaatregelen zijn denk ik hetzelfde als bij teken, broek in sokken enz. tegen de jeuk helpt het als je een fohn zo heet mogelijk op de plek zet, of een goed heet bad neemt. ook de anti -jeukzalf apaisyl geeft verlichting.

Deze spinnetjes zijn voornamelijk 's nachts actief. Dus een goede klamboe zou al voldoende moeten zijn. Als ze echt onder je huid zitten is het verstandig om hiermee naar een arts te gaan. Want als de eit-jes uitkomen willen de nieuw geboren spinnentjes graag naar buiten... Bleegh... Toegevoegd na 3 minuten: Oei foutje, verkeerde spinnetje in gedachte... De volgende link geeft de meer info over de aoutats en behandeling

Bronnen:
http://www.medirecord.eu/index.html?page=p...
http://www.preventionsante.be/NL/guide_hol...

de beste oplossing om dit probleem te vermijden is het vermijden van het leefgebied,en de jeuk kun je bestrijden met after bite.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100