Waarom staan vogels vaak op een poot zelfs nu het warm is

De meeuwen in de haven zitten bij 25 graden toch op 1 poot op de meerpalen. Parkieten doen het ook terwijl ze lekker warm binnen zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De veren van vogels isoleren goed, zowel tegen de kou als tegen warmte. Er was iemand in de antwoorden die zei dat de lucht die bij de poten langs gaat de warmte wegneemt. Dat is ook zo, maar dat is geen verklaring voor die ene poot in de veren. Die ene poot omhoog is ook de ruststand voor vogels, net als die ene poot op de punt van de hoef bij paarden.

Men neemt toch aan dat het ​​om hun lichaamstemperatuur te reguleren is.

Bronnen:
http://translate.google.be/translate?hl=nl...

Voor meeuwen kan ik wel een verklaring bedenken want meeuwen worden gekoeld door het bloed in hun poten en zwemvliezen; de langsstrijkende lucht koelt beter dan een warme meerpaal. Hoe het bij parkieten is gesteld weet ik niet.

Vaak zie je een vogel op één poot staan, bijvoorbeeld wanneer hij slaapt of rust. Ook zet de vogel zich vaak dan op met zijn veren, zodat het net een pluizenbol wordt. Dit zie je bijvoorbeeld bij de kanarie, maar ook veel watervogels staan met één poot in het water. De reden heeft met warmte te maken: door één poot dicht tegen het lichaam te houden, verliest de vogel zo min mogelijk warmte. Ook het dik maken heeft ermee te maken: Zo gaat er zo weinig mogelijk warmte verloren. Een vogel in rust maakt namelijk minder lichaamswarmte aan, en moet dit dus compenseren.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/708...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100