Aan de hand van welke verschillen beoordelen we of een gezicht van een man of een vrouw is?

Je hebt uitteraard gevallen waar we ons vergissen maar als je die buiten beschouwing laat, kun je dan een lijstje maken met factoren en wat die factoren dan inhoudelijk zijn?

Of zou het juist helpen als we de 'vergissingen' er bij zouden betrekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn voornamelijk de vorm van de kaak en de haarlijn. De echte 'weggevertjes' bij mensen die ons op het verkeerde been proberen te zetten (of dat onbewust doen) zitten dan ook in de regel daar. Of een mannelijk gezicht als vrouwelijk, een vrouwelijk gezicht als mannelijk of een gezicht als androgyn wordt gezien, zit hem ook voornamelijk in die twee details. Naast die twee meest in het oog springende kenmerken, kijken we ook naar de vorm van de wenkbrauwen, de neus, het voorhoofd, de lippen, de kin en de totaalvorm. Voor meer uitgebreide toelichting zie de link. Een bron die zich richt op een groep die bij het precies benoemen van die verschillen een groot belang heeft, en dus vrij gedetailleerd is : man naar vrouw transsexuelen.

Bronnen:
http://www.virtualffs.co.uk/male.female%20...

De grote van het hoofd en de breedte van de kaaklijn o.a. geen wet van mede en persen natuurlijk

Ik dacht ooit gelezen te hebben, dat er 75 punten van verschil zijn en dat geen van de verschillen voldoende is. Dat geldt dus ook voor het gelaat van iemand. Ik vindt veel jongens een erg feminieem gezicht hebben en veel vrouwen een mannelijk gezicht. Zo vindt ik onze hardloopster wel een (mooi) vrouwelijk gezicht hebben. Maar ik heb dan ook 6 jaar in een zwart land gewoond. Toegevoegd na 3 minuten: Maar - ik blijf het ook hier volhouden - je bent wat je zelf denkt te zijn. Het verschil tussen een Nederlandse man en idem vrouw is kleiner dan het verschil tussen een Nederlandse man en een chinese man (met betrekking tot de genoemde 75 punten). Dus waar praten we over!

Mijn neef is van man vrouw geworden! Ik heb dit hele proces vastgelegd. Terugkijkend naar de foto's: opvallend waren het verdwijnen van de hoekige vormen ipdv kwamen er ronde vormen. Hij wordt nu zelf in mannenkleding aangesproken met mevrouw!

het zit niet echt in het gezicht maar vaak kun je aan een adamsappel wel wat verschil zien. en anders inderdaad kaaklijn bijvoorbeeld.

Naar aanleiding van de antwoorden van bovenstaande GV-ers, en dan met name over kaaklijn: Bijgevoegd de foto van de Afrikaanse hardloopster die op de WK atletiek in Berlijn vorige maand de 800 meter won.( met afstand..) Zij raakte in opspraak door haar mannelijke bouw en werd gevraagd een sexe test te ondergaan. Zij heeft daar overigens in toegestemd. Als blijkt dat ze vrouw is, en daar ga ik van uit, is dit toch wel een heel bijzondere speling van de natuur.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100