Als ik op zonnige dagen naar de lucht staar zie ik witte lichtpuntjes krioelen. Wat voor verschijnsel is dat?

Het lijkt een beetje op krioelende cellen onder een microscoop.
Ik weet dat meerdere mensen dit zien en iedereen heeft een andere uitleg. Verklaringen die ik zelf vanuit diverse hoek heb verkregen:
1) Ik zie mijn eigen hersenactiviteit
2) Vervuiling in het traanvocht
3) Dat is zichtbare levensenergie
4) eigen bloedcellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is het blue field entoptic phenomenon. Ik heb mezelf ook jaren afgevraagd wat het toch was dat ik zag. Eindelijk kwam ik erachter. Zie eerste Bron. Toegevoegd na 4 minuten: Wat je ziet zijn je witte bloedcellen die door de haarvaatjes van je ogen gaan, met de bloedstroom mee. Die haarvaatjes zijn zo smal, dat de witte bloedcellen de vaatjes helemaal vullen. Bij de evolutie van het oog is iets fout gelopen. De bloedcellen liggen vóór de lichtgevoelige cellen. Ze blokkeren het licht, en daarmee het zicht. In werkelijkheid heb je dus allemaal smalle zwarte strepen in je blikveld. Omdat die er altijd zijn, corrigeren de hersenen ze weg, zodat je ze niet ziet. Als er geen bloed, maar een witte bloedcel door een haarvaatje gaat, komt er plotseling toch licht door het haarvaatje heen op de lichtgevoelige cellen van het netvlies. De hersenen corrigeren nog steeds voor de zwarte lijn, maar op de plek waar de witte bloedcel is, is nu geen zwarte lijn meer. Omdat de hersenen nu een nodeloze correctie uitvoeren, zie jij een wit puntje. Je ziet dus letterlijk je eigen witte bloedcellen. Dat ze kronkelen, komt doordat de haarvaatjes kronkelig lopen. Dat ze verschijnen en verdwijnen, komt doordat de de witte bloedcel alleen ziet zolang hij zich vóór de lichtgevoelige cellen bevindt.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_field_en...
http://www.goeievraag.nl/vraag/blue-field-...
http://www.iovs.org/cgi/reprint/30/4/668.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2703307

Waarschijnlijk zijn de punten 2 en 4 van toepassing.Zelf heb ik retinopathie (het woekeren van nieuwe bloedvaatjes in het oog) en ken het verschijnsel heel goed!

Ik kreeg dat zonder dat ik naar de lucht keek en bleek een te hoge bloeddruk te hebben.

Het is in ieder geval een teken dat er misschien iets mis is. Naar de dokter ermee. Die zal geen antwoord kunnen geven, maar jouw bloed en urine laten controleren. Dat kan iets opleveren, of niet

Volgens mij heet dit "mouches volantes" (goed geschreven ??). Ik had dit jaren geleden ook, kan geen kwaad en is vanzelf weer overgegaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100