Waarom heet het voorste deel van een penis een eikel en wát heeft het te maken met de vrucht uit een Eikenboom en waarom is eikel dan een scheldwoord?

Ik kan het nergens op internet vinden...

Weet jij het antwoord?

/2500

de vorm komt overeen. Iemand 'Punt van een penis' noemen (oftewel: Eikel) is niet aardig, en een redelijke belediging toch?

De eikel lijkt bijzonder veel op een eikel van een eikenboom. Maar of dat er mee te maken heeft. Voor die andere vragen kun je nog zoveel verzinnen. Waarom is kut bijv een scheldwoord. Noem ze maar op

Het heet een eikel omdat het iets weg heeft van een eikel uit een boom. Omdat iemand uitgescholden word met iets wat van de geslachtsdelen is beledigend, wie het verzonnen heeft weet ik niet maar het bestaat nu eenmaal. Zelfde als "klootzak" een zak waar je kloten inzitten, iemand heeft dit ooit gebruikt als scheldwoord en ik denk dat het pakte.

Een ander woord voor de eikel van de penis is glans penis. De vorm en de "glans" hebben enigzins de overeenkomsten van een eikel (die uit de boom) en de nar achtergeschoven voorhuid zou je met weinig fantasie kunnen bestempelen als het hoedje van de eikel (ja die uit de boom). Daarom heet hij zo. Nu kan je denk ik ook wel invullen waarom dit als scheldwoord wordt gebruikt. Leuk weetje: In het Engels heet de eikel (vd penis dit keer) Glans. Kan je je wel voorstellen waarom Engelstaligen een glimlach niet kunnen onderdrukken als ze hier in de schappen flessen "Glans shampoo" zien staan.

Wat het er eerste was is natuurlijk een andere vraag, daarom zullen we de kip en haar eieren maar even laten rusten. Maar, één van de twee is vernoemd naar de ander omdat de uiterlijke vorm overeenkomt (ik ga geen afbeeldingen plaatsen, gebruik je fantasie maar ;-) ). Bepaalde schroefjes / boutjes worden bijvoorbeeld 'nippels' genoemd omdat ze uiterlijke overeenkomsten zouden hebben met tepels. Het is maar wat je erin ziet :) En wat dat scheldwoord betreft; Mensen gebruiken de meest normale woorden om er een scheldwoord van te maken. Ik kende iemand die mensen uitschold voor 'agressieve kastanje', 'rattenkop', etc. En intieme delen zijn erg geliefd om mee te schelden omdat het natuurlijk een groter shock-effect geeft dan als je iemand uit zou maken voor 'appel'. Zo voldoende? :)

Het woord eikel ( als glans van de penis) wordt al sinds 1686 in Nederland gebruikt (zie bron) Interessant artikel!! Toegevoegd na 4 minuten: oorspronkelijk gebruikte men het woord EEKEL de Amsterdammers hebben er een scheldwoord van gemaakt

Bronnen:
http://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/sij...

Als de voorhuid wordt weggetrokken heeft een menseneikel nogal veel weg van een eikeneikel. Het is een scheldwoord omdat het blijkbaar nogal als beledigend wordt ervaring om te worden vergeleken met een geslachtsdeel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100