Vliegen vogels ook voor hun plezier?

Vogels vliegen om voedsel te verzamelen, omdat ze trekvogel zijn en dus van tijd tot tijd moeten verkassen. Ze vliegen om in conditie te blijven en om diverse andere redenen. Maar zouden ze ook wel eens voor hun plezier een eindje gaan vliegen. Zoals mensen een stukje gaan wandelen, fietsen of een autoritje maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou deze vraag volmondig met ja kunnen beantwoorden. Waarom, omdat ik vanuit mijn woning kan zien dat er iedere dag een grote groep kauwtjes, soms meer dan 30 stuks, bij een flatgebouw in de wind spelen. Ze maken gebruik van de omhoog gaande wind die tegen het gebouw aanblaast. Ze maken de mooiste capriolen en ik heb veel plezier bij het gadeslaan van deze volgels. Ik heb dit fenomeen ook in andere steden gezien bij hoge gebouwen.

of ze een ommetje maken weet ik niet, maar zie hier de kokmeeuwen toch duidelijk helemaal uit hun dak gaan als er een storm op komst is. zie ze nooit hoog vliegen hier in de omgeving, maar met deze luchtstromen laten ze zich meevoeren, maken een duik, pakken een andere luchtstroom etc. ik verdenk ze er zelfs van dat ze onderling een spel ervan maken. iets van 'wie het minste vleugelslagen kan maken'. of ze het echt voor hun plezier doen weet ik natuurlijk niet zeker, maar het is zeker een plezier om naar te kijken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100