waar gaat de slak heen als die dood is?

En dan bedoel ik niet, of hij naar de slakken hemel gaat natuurlijk:P Maar laatst zag ik een slak tegen de muur op klimmen, en de dag daarna zat ie er nog, en daarna nog steeds, en daarna nóg steeds. dus ik probeerde hem te pakken, was het alleen nog maar een huisje. Dus waar is de slak zelf als die dood is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is de slak niet dood maar is die zonder huisje verder gegaan.

De slak is waarschijnlijk uit zijn huisje gekropen en naakt naar een ander huisje gaan zoeken.

Waarschijnlijk is de slak gewoon met vakantie. Een andere mogelijkheid is, dat er een gaatje in het slakkenhuis zit, waardoorheen hij is weggezogen door een of ander roofdiertje.

Slak is verhuisd :) Als hij dood was gegaan in zijn huisje had je nog een slijmerig restant gevonden. Hij is er gewoon vandoor en leeft verder als naaktslak. En op zoek naar en tuin met lekkere blaadjes. Zou ik ook doen als ik een slak was. Altijd dat gewicht van dat huis op je rug...

Een slak kan doodgaan, net als elk ander levend wezen. Omdat een slak voor een groot deel uit water bestaat, kan ie daarna domweg verdampen, zeker als ie op een muur zit waar zon op valt - dat kan zelfs de doodsoorzaak zijn. Een slak die op een koele plek zit kan zijn huisje min of meer afsluiten met een slijmlaagje dat kan indrogen (dat zie je vaak als je een slak ergens lostrekt waar ie al langer zit). Maar dat slijmlaagje beschermt ze niet tegen overmatige verhitting, dan kunnen ze toch verdrogen.

als de slak of het slakkenhuisje nog op de muur zat zit de slak er nog in, of moet een klein gaatje in het huisje hebben gezet waar een slakkensmulpaap door naar binnen is gekomen. soms zitten slakken heeeeel ver in het huisje (ergens helemaal op zolder) en zie je niet direct zitten omdat je het lege stukje slakkenhuis inkijkt. als het goed is zat de slak ook een beetje vastgeplakt aan de muur. dit is het slijm dat het huisje afsluit en wat dient als bescherming tegen het uitdrogen. bij vochtig weer trekt de slak gewoon weer verder. het is een soort van rustmomentje/korte vakantie in eigen huis. natuurlijk zijn er wel slakken die doodgaan in hun eigen huisje hoor, (bacteriën doen de rest) of dus ongewenst bezoek. vogels kunnen dwars door het huisje pikken om de slak uit huis te halen, en er zijn ook diertjes die door het huisje heen kunnen 'boren' om zo bij de slak te komen. een huisjesslak kan nooit een naaktslak worden door te verhuizen. zijn hele slakkenwezentje (ingewanden ed) komt dan open en bloot te liggen. wij als mens zoeken wel een nieuw huisje, maar verhuizen uit ons velletje doen we ook niet om wat anders te zoeken. zo is het voor een slak net zo. :)

hij is vast dood ge gaan van de hitten en daarom plakt het huisje nog aan de muur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100