Wat voor insect is dit?

Onze hond speelde met iets, we dachten dat het een blaadje was. Het bleek een beestje van ca. 4 cm lang.
We hebben eigenlijk geen idee wat het is.
Wie wil en kan ons helpen? We zijn best benieuwd wat voor beestje het nu uiteindelijk is.

Toegevoegd na 21 minuten:
Het beestje heeft 8 pootjes. En het lichaampje is opgebouwd uit schildjes en is tweemaal zo groot als een oorworm... we zijn wel erg benieuwd....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het een 100-poot Toegevoegd na 30 minuten: Een honderdpoot wordt in nl ook wel duizendpoot genoemd. Het is een geleedpotige die opgebouwd is uit soms wel 15 "schildjes". Op zijn kop zitten 2 voelsprieten. Check de afbeelding + omschrijving op onderstaande link om te kijken of het klopt.

Bronnen:
wikipedia.org/wiki/duizendpoten

Lijkt mij een oorwurm. Beeeh!

Volgens mij is het ook een duizendpoot.

Een insect is het dus sowieso niet, want insecten hebben 6 poten. Volgens mij zijn dit er veel meer. Het organisme is wat gehavend en de foto wazig. Ik zie eigenlijk gen schorpioenkenmerken. Zo te zien een lang lijfje met poten aan elk segment. Als elk segment een paar poten heeft is het een duizendpoot (Lithobius forficatus). Als er meer poten per segment zitten is het een miljoenpoot, maar dat zie ik niet in de foto terug. Bijgaand een determinatietabel voor Nederlandse duizendpoten. De foto is te wazig om de soort te zien. Toegevoegd na 2 dagen: Hierbij een heel en scherp exemplaar. Zoals je ziet heeft de duizendpoot beslist geen duizend poten, maar zit aan elk segment één paar poten. Zitten er meerdere paren poten aan, dan is het een miljoenpoot.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_duizendpoot
http://www.repository.naturalis.nl/document/45865

Zo te zien is het een veenmol.

Bronnen:
http://www.google.com/search?tbm=isch&hl=n...

Dit is een duizendpoot. Duizendpoten kunnen hun voorste poten omgebouwd hebben tot een paar gifklauwen. Tropische soorten kunnen dan ook zeer pijnlijk steken en zelfs levensbedreigend zijn voor kinderen. Nederlandse soorten zijn echter zover ik weet niet gevaarlijk, ook al zullen ze misschien wel door je huid kunnen steken.

Het is een van de vele soorten duizendpoten. Deze is zeer algemeen Maar pas op!!!!!! Hij kan heel gemeen bijten en spuit daarbij een beetje gif in het wondje. Het voelt aan als een wespensteek!!!!! Laat vooral kinderen hem niet oppakken!!! Toegevoegd na 3 minuten: Het is de Lithobius forficatus

Omdat de foto een beetje onduidelijk is dacht ik eerst dat het een zilvervisje was,maar deze van u heeft blijkbaar geen drie staarten? Een oorwurm is het zeker niet,want deze van u heeft ook geen tangetje aan zijn achterlijf? Dan blijft er enkel nog een kleine en jonge 1000poot over,zeker jong omdat deze van nog maar 8 poten heeft? normaal hebben ze er veel meer.Zou ook kunnen dat deze van u er aan bijde kanten een paar kwijt is?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvervisje
http://www.beesies.nl/animals/oorworm.htm
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100