kan een hommel steken???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. De steek van hommels is slechts pijnlijk en niet gevaarlijk, tenzij men allergisch is. Dan kan in extreme gevallen een anafylactische shock optreden, een ernstige allergische reactie, die levensbedreigend kan zijn. De angel van de hommel blijft niet achter na een steek zoals bij de honingbij. Een hommel gaat na een steek niet dood en kan de angel telkens opnieuw gebruiken, net zoals wespen. Door de angel wordt gif naar buiten gepompt. Hommels die zich aangevallen voelen laten dikwijls een verdedigingshouding zien door op één kant te gaan liggen en alle poten en het achterlijf met angel uit te steken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hommels

Ja, een hommel kan steken. De mannetjeshommel (dar)nie.t Toegevoegd na 4 minuten: bedoelde dat een dar niet kan steken om reden dat hij geen angel heeft.

Bronnen:
http://www.beesies.nl/Hommels/

Ze steken in iedergeval niet snel

Helaas heb ik een recente ervaring Ik pakte iets op waar er per ongeluk één op zat. Die kneep ik (geheel per ongeluk natuurlijk) bijna fijn en daar zat hij niet op te wachten, enfin hij heeft me in mijn hand gestoken in de kromming tussen duim en wijsvinger. Ik ben niet allergisch (het werd ook niet echt heel dik) maar ik kon mijn duim bijna een dag nauwelijks bewegen, het gewricht zat "helemaal vast". Daarna heeft bijna mijn hele hand pijn gedaan of ik een soort reuma had (er schijnen daar veel lymfeklieren te zitten, daar heeft hij er één van geraakt denk ik. En jeuk!!!!! Niet te harden, vooral 's nachts en ook over mijn halve hand. Na een halve week begint de ellende minder te worden maar was ik echt allergisch geweest was ik helemaal zuur geweest.

ja maar ze steken niet zo snel ik had er een keer 1 in mijn shirt en toen stak hij me>:(

Ze kunne steken, maar terwijl ze steken verliezen ze hun angel. Dus maar 1 keertje. volgensmij moet je de steek uitzuigen.

ja ze kunnen wel steken, ik erd 1 keer gestokn door een hommel, en het werd echt REUZE dik, maar je moet dan gwn iets kouds op je gestokn plek, maar je moet uitkijken, wanr als een hommel je ader raakt, kan het zeer gevaarlijk zijn.... k hoop dat ik j hierme heb geholpen. :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100