Waar zijn the Missing Links?

In het rijtje mogelijke tegenargumenten voor de evolutietheorie van een niet-creationist.

De theorie voorspelt dat opvolger en voorganger een tijdje samen voorkomen. Laat de eilandgevallen buiten beschouwing, we beperken het tot de soorten die op de continenten zijn ontstaan.
Indien je nagaat hoeveel levende soorten een nog levende voorouder hebben, zijn dit er miserabel weinig. Bekijk procentueel hoeveel genetisch verschil er is. Ga nu naar de levende soorten die een levende neef of nicht hebben waarmee ze genetisch minder dan 5% verschillen. Wat ze gemeenschappelijk hebben, hadden ze ook gemeenschappelijk met de uitgestorven voorouder.
Er zijn géén levende of fossiele tussenvormen.

Deze enkele procenten vertegenwoordigen duizenden mutaties en mutaties van mutaties, enz... Indien je theoretisch bij de voorloper nog maar een deel van deze mutaties invoert, zit voortplanten met het origineel er genetisch niet meer in. Eens de kritische populatiegrens bereikt is, heb je al een andere soort. Die er nooit geweest is... Beter nog. Er zouden op zijn minst tussenstappen moeten zijn, waarmee het verwekken van onvruchtbare H1-hybriden nog mogelijk zou moeten zijn. Zowel door voorganger als door opvolger. (Volgens sommige wetenschappers neanderthalis x sapiens). Waar zijn al deze levende en fossiele H1's? Of vonden/vinden ze elkaar al te lelijk?

Waar zijn de nodige tussenstappen en eventuele bijproducten om op levensvatbare wijze over te gaan van voorganger naar opvolger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik van de theorie van missing links begrepen heb, is dat normaal gesproken er heel weinig mutaties zijn en dan eventjes plots heel heftig waardoor er dan een nieuw variant/soort/ras ontstaat. Dus in plaats van de evolutie doorgaat met een constante snelheid van veranderingen, gaat het juist meestal ietsjes trager en dan opeens in heel korte tijd heel veel snelle veranderingen. Omdat er slechts een miniem gedeelte van dergelijke fossielen bewaard blijven, is het heel erg toevallig dat je een dergelijk overgangs fossiel terug vind. Ook is het leven van die tussenvorm erg instabiel en zal het in die vorm dus niet lang bestaan hebben, vandaar dat van die tussenvormen er dan ook geen levende varianten meer van zijn.

"Missing" links? Die zijn helemaal niet missing. Zo heb je bijvoorbeeld de Europese zilvermeeuw en de kleine mantelmeeuw. Samen zijn ze niet in staat überhaupt voor nageslacht te zorgen. Echter, de Europese zilvermeeuw kan dit wél met de Amerikaanse variant, de Amerikaanse variant levert weer vruchtbaar nageslacht met de vega meeuw (uit Oost-Siberië), deze is weer vruchtbaar met Birula’s meeuw, die weer vruchtbaar is met Heuglin’s meeuw, welke wel weer vruchtbaar is met de mantelmeeuw. Hebben we het dan over één soort, of meer? Waar trek je een eventuele grens? Dan hebben we het hier over nog levende organismen, waarin er dus sprake is van een onafgebroken keten aan wederzijdse vruchtbaarheid, terwijl de extremen samen geen vruchtbaar nageslacht kunnen produceren. Als je een aantal tussenliggende populaties verwijdert, hou je ineens geïsoleerde populaties over, terwijl we op dit moment de tussenvormen kunnen aanwijzen. Ook in het fossielenbestand zijn vele voorbeelden bekend - ondanks herhaaldelijke ontkenning van anti-evolutionistische hoek. Daar moet dan echter wel bij gezegd worden, dat het benoemen van deze tussenvormen gebeurt op basis van criteria die je vanuit evolutionair gedachtengoed redelijkerwijs kunt verwachten bij een evolutionaire tussenvorm. Oftewel, voor elke wetenschappelijk bekende definitie van tussenvorm zijn er wel degelijk tussenvormen in het fossielenbestand. Van deze definities is ook duidelijk omschreven waarom het dan een tussenvorm zou betreffen. Ik ben daarentegen nog nooit een duidelijke definitie tegengekomen van een tegenstander - die lijken het voornamelijk zo onduidelijk mogelijk te willen houden zodat ze kunnen blijven ontkennen, of komen aanzetten met definities die evolutionair gezien onmogelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100