Wespenvangers ja of nee?

Sommige mensen plaatsen een wespenvanger (je kent ze wel, zo'n bakje met limonadesiroop waarin de wespen vervolgens verdrinken). Is het niet zo dat je met deze bakjes juist onnodig veel wespen naar je tuin toe lokt, m.a.w. is het wel verstandig om er een te plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je trekt ze volgens mij wel aan. Je zou een Waspenator op moet hangen. Dat is een stoffen wespennest dat er voor zorgt dat de wespen niet in de buurt komen van dit "nest" in een straal van 150 meter. Toegevoegd na 6 minuten: "Waspinator" Bij tuincentra te verkrijgen.

Werkt prima. Vorige week nog 1tje geplaatst, nu aanzienlijk minder last van wespen. Alleen nog maar muggen :P ook een ramp (A)!

ja, heb er pas nog een wespoloog over gehoord op de radio. je moet de wespenval wel achterin de tuin plaatsen, dus niet vlakbij waar jij zit.

Ja, net zo goed als dat je veel muizenvallen neerzet met kaas. Die kaas lokt muizen aan die er anders misschien niet geweest waren en die je vervolgens dan wellicht wel vangt, maar toch... Zielig! Toegevoegd na 1 minuut: Ja moet dus nee zijn :)

Waarschijnlijk wel, maar als je het niet neerzet waar jij zit maar iets verderop(wij zetten hem meestal naast onze tent) dan gaan de wespen daarheen ipv naar je eten. Dus dan helpt het wel, en is het slim om er 1 neer te zetten.

Wij hebben er ook eentje. Maar nog wespen zat.

zet ze op een plek waar je niet vaak bent, dus niet bij je tuinset of de achterdeur, maar lekker achterin de tuin. Toegevoegd na 44 seconden: ik doe het zelf ook, anders gaan ze in een drinkglas zitten als daar wat zoets in zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100