Er wordt wel vaker beweerd dat ochtenderecties komen doordat men moet plassen. Maar dan zou dat overdag toch ook zo moeten zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dagelijkse ochtenderectie is normaal bij jong en oud. Het hoeft niet te betekenen dat de man op dat moment opgewonden is of over seks gedroomd heeft. Tijdens de slaap krijgt man gemiddeld 5 spontane erecties die ongeveer 15 tot 30 minuten duren. De ochtenderectie verdwijnt als men een tijdje blijft liggen. Ochtenderectie is altijd een spontane erectie. De belangrijkste oorzaak voor een ochtenderectie is testosteron en de hormoonspiegel, dat is aangetoond. Ochtenderecties ontstaan tijdens de REM slaap. REM is het meest ontspannen slaapfase, in deze fase droom je ook en dat zijn de dromen die men onthoud. Het testosterongehalte in het lichaam is tussen 04:00 en 08:00 's morgens het hoogst en is dus tegelijkertijd met REM slaap. Neuroreflexen worden gestimuleerd tijdens REM slaap en daardoor ontstaan de ochtenderecties.

De man heeft vaak wanneer hij 's morgens wakker wordt een erectie, de zogenaamde ochtenderectie. Deze heeft niets met seksuele gedachten of dromen te maken, kan echter wel de zin in seks die veel mannen in de ochtend hebben verklaren. De ochtenderectie is een overblijvende erectie vanuit de laatste zogenoemde remslaap, en treedt daardoor vaak op als de man vanzelf ontwaakt, en niet wanneer deze wordt wakker gemaakt. .

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Erectie

als je maar lang genoeg slaapt waarschijnlijk wel. het komt alleen niet #omdat# je moet plassen, dat staat als een paal boven water. meer info over oorzaken via de link (daar komen ze ook terug op het plassen)

Bronnen:
http://www.mensworld.be/grow/lichaam/ochte...

Wanner een man veel drinkt en geen gelegenheid heeft om te urineren kan er ook overdag een erectie ontstaan. Goed voorbeeld is een lange autorit. Dit blokkeert op dat moment inderdaad de urine wegen. Maar gaat na verloop van tijd ook pijn doen. Dus een sanitaire stop wordt dan echt wel noodzakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100