Welke nuttige functie heeft een vlieg eigenlijk precies in de natuur?

Thuis heb ik er alleen maar last van, maar wat dragen ze eigenlijk bij aan de natuur als ze buiten zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn voedsel voor een heleboel spinnen en vogels. Ze zijn voedsel voor de larven van diverse sluipwespen. Hun larven ruimen poep en lijken op.

deze vraag is in feite al gesteld maar dan in plaats van vliegen wespen .wespen en vliegen zijn nuttig omdat ze leven van afval en aas ze worden alleen maar lastig als je er teveel van krijgt zomnder vliegen en andere insecten zal de wereld onleefbaar worden omdat insecten de grootste afvalopruimers zijn die er leven op aarde samen met de bacterien en schimmels, kortom alles wat we zien als lastig en vies ruimt in feite onze troep op.

Ongelooflijk belangrijk zijn deze vliegen, de larven hiervan (maden) zijn in staat binnen heel korte tijd dode dieren op te ruimen. Binnen enkele dagen afhankelijk van de themperatuur, zijn er alleen maar botten of graten over. In deze zomer perioden ,zijn er overal dode jonge vogels en dode muizen enz. Van de meeste vogels halen 70% de herfst niet eens. Veel vallen al uit het nest en zijn voor de kat of de vliegen, larven. Zonder deze vliegenlarven zou het buiten overal stinken naar dode dieren. De vliegen zelf zijn voedsel voor vogels, vleermuizen, libelle, zweefvliegen, wespen, kikkers, padden , vleesetende planten, vissen , waterkevers enz. enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100