In de westerse wereld vind nauwelijks meer natuurlijke selectie plaats bij mensen. Zijn er al merkbare gevolgen?

Ook mindervalide, minder vitale en zieke mensen planten zich voort en geven hun genen dus door, dit geld voor een groot deel van de mensen op aarde.
Dit is een vraag die denk ik nogal gevoelig ligt bij mensen.
Dus om eindeloze negatieve reacties vast voor te zijn:
Ik wil graag heel duidelijk zeggen dat ik GEEN WAARDEOORDEEL uit in deze vraag over of het een goede zaak is dat iedereen zich voort kan planten. Dus ga me alsjeblieft niet lastigvallen met dat ik nazi-ideeën heb. Die heb ik niet en daar gaat het niet over.
Ik ben benieuwd of hier serieuze onderzoeken of artikelen over zijn geschreven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er vindt juist een sterke selectie plaats, doordat sommige mensentypen zich sneller voortplanten. Ik heb het idee dat seksuele selectie niet in de biologieboekjes wordt uitgelegd, want niemand schijnt in te zien dat de evolutie alleen om reproductie draait en dat overleven van het individu relatief onbelangrijk is. Aangezien mensen sterke voorkeuren hebben voor bepaalde kenmerken bij hun partner worden als goed beoordeelde kenmerken snel geselecteerd. Dit versnelt het evolutionaire proces enorm. Zwakke mensen zijn een relatief begrip, de grootste atleet kan bezwijken door een ziekte of darmkanker. Hoe groter de populatie met genen hoe robuuster de populatie wordt bij veranderende omstandigheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100