Wat is het zwakste dier?

De mier kan 10 keer zijn eigen gewicht dragen.
Redelijk sterk dus. Maar welk dier is nu het zwakst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan het niet bewijzen maar als je "dier" breed ziet denk ik zelf dat de MENS behalve op zijn hersencapaciteit ZEER slecht scoort. Voor onze omvang zijn we traag en log en hebben weinig uithoudingsvermogen en we kunnen ons ook relatief slecht aan de omstandigheden zoals temperatuur aanpassen met dat blote vel. Ik weet niet wat een kleine pony weegt, niet veel meer dan een mens maar die kan al veel meer dragen bijv (en nog in looppas ook, en urenlang). Maar ja, wij hebben "de brains" en die helpen ons er wel doorheen

Die vraag is niet te beantwoorden, Er zijn bovendien nog vele diersoorten die nog ontdekt moeten worden, en de wetenschap houd zich niet bezig om elk dier dat er bestaat te vergelijken met elkaar om te kijken wie de zwakste is.

ik denk de slak Toegevoegd na 5 minuten: ik heb me bedacht en denk de zeester

Dat zijn dan wel de beestjes uit de familie der "Animalia", de sponsachtigen en Placozoa. Die hebben namelijk helemaal geen spieren :)

Ik vermoed een spons of placozoa (plakdiertje) want die hebben helemaal geen spieren.

Het dier wat zich niet kan aanpassen. Oftewel het aanpassingsvermogen is voor een dier het belangrijkste om te overleven.

Er zijn geen zwakke dieren. Zo zeiden ze meestal de sterkste overleven.Het dier past zich aan de klimaat en de omgeving. Dus ik denk geen.

In welk opzicht bedoel je 'zwak'? Hoeveel ze kunnen dragen? Nou een slak kan bijvoorbeeld niets dragen, dus zwak. Maar je kan ook bedoelen dat het dier het zwakste is in een groep...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100