waarom vliegen alle vogels in de winter naar het zuiden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is te koud voor ze, en/of er is niks meer te eten. Andere vogels die juist prima overleven in zulk weer, zoals winterkoninkjes, komen hierheen in de winter.

Er is in het noorden van de wereld voor de vogels te weinig voedsel in de winter, om toch te overleven vliegen vogels naar het zuiden. Natuurlijk is het voor het zuidelijk halfrond hetzelfde, hier vliegen de vogels dan juist weer naar het noorden als het daar winter is.

Niet alle vogels vliegen naar het zuiden. Er zijn er ook die blijven. Sommige gaan wel naar het zuiden sommige ver en aantal ook dichtbij. Redenen zijn vaak dat bepaalt voedsel te schaars wordt. Ook de kou maakt overleven lastiger.

je hebt standvogels, die blijven zitten waar ze zitten, en je hebt trekvogels, die in de winter naar het zuiden trekken. ook heb je vogels, zoals ooievaars, waarvan sommige exemplaren trekken, en anderen blijven. bij pure trekvogels zit het trekken in hun genen; ze kunnen niet anders. hou je zo'n vogel in een kooi, dan zal hij rond trektijd uiterst onrustig orden, ook al heeft hij eten in overvloed.

Daar is het warmer en geen sneeuw, dus makkelijker voedsel vinden!

omdat het zuidelijk halfrond zomer is als het op het noordelijk halfrond winter is. en in de zomer er meer voedsel dan in de winter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100