hoe lang word een maanvis?

het is een goede vraag maar hoe lang wordt een maanvis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede vraag is dit toch echt niet, want je kunt het antwoord heel gemakkelijk googelen. De grootste maanvis die in de Nederlandse wateren is waargenomen, spoelde in december 1889 aan op Ameland. Dat dier was 2,73 meter hoog en 2,23 meter lang.

"De maanvis (Pterophyllum scalare) behoort tot de baarsachtige beenvissen en de cichliden (Cichlidae). Hij heeft een hoge rug; ongeveer 10 tot 15 centimeter lang en 18 tot 25 centimeter hoog." http://nl.wikipedia.org/wiki/Maanvis_(Pterophyllum) Toegevoegd na 2 minuten: Ik vermoed dat bovenstaande antwoordgever het over de soort klompvis heeft: 'Er bestaat vaak enige verwarring tussen deze vis en de soort klompvis (Mola mola), een zoutwatervis die ook wel maanvis genoemd wordt. De maanvis (Pterophyllum scalare) wordt soms daarom ook wel de gewone maanvis genoemd."

Hoe groot een vis in een aquarium wordt hangt af van de grote van het aquarium,de meeste vissen passen zich aan aan hun omgeving. Dus in een klein aquarium zal een maanvis minder groot worden, dan in een hele grote bak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100