bij haaien groeien hun tanden als ze hun tanden kwijtraken terug, hoe werkt dit en waarom passen we dit niet toe op mensen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze groeien niet terug....kwijt is kwijt de haai heeft nieuwe tanden in de wachtrij staan en de tand die achter de verloren tand staat groeit naar voren. maar ja, als we dit bij mensen willen toepassen.... (foto) ik weet niet of mijn oma zoiets dergelijks op haar nachtkastje wil hebben staan hoor :OP als je de foto niet kan zien dan ctrl F5 indrukken Toegevoegd na 1 minuut: f#ckeduck... pakt de pics niet..... Toegevoegd na 5 minuten: en nu wel...(dacht al dat de boel hier naar de haaien was)

Langs de kaakrand bevinden zich een of meer rijen sterke zaagtanden met aan de binnenzijde van de kaak nog vele rijen reservetanden. Omdat de tanden regelmatig worden verloren en vervangen door de reservetanden zijn deze altijd vlijmscherp. Bij mensen zijn die scherpe tanden niet nodig, dis kunnen hun hele leven met 2 setjes tanden en kiezen doen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haai

De tanden van haaien groeien niet terug, er staan 3 rijen tanden achter elkaar en als de voorste tand wegvalt (afbreekt ofzo) dan schuift de tand die achter die tand langzaamaan naar voor. Dit zou je niet kunnen toepassen bij mensen, dan stond je hele mond vol met tanden. Toegevoegd na 3 minuten: Dat zou ook stom zijn want ik ken niemand wiens tand ooit is afgebroken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100