Kan een vis zich verslikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee dat is onmogelijk. om je te verslikken heb je een luchtpijp nodig én een slokdarm. vissen kunnen met eten teveel lucht binnen krijgen (daarom beter geen drijvend voer voor sluierstaarten bv) en hier problemen van ondervinden. ook kan een vis verkeerde dingen in zijn maag krijgen. hier spreek je echter niet van verslikken. aangezien een vis geen luchtpijp heeft maar kieuwen kan een vis zich nooit verslikken.

Bronnen:
Logica

Was zelf benieuwd dus hebben even rondgekeken en heb een vis gevonden die zich inderdaad verslikt, tenminste dat beweert Wikipedia. Deze vis verslikt zich voornamelijk in steentjes. Dus vissen kunnen zich verslikken.

Verslikken betekent dat voedsel in je luchtpijp terecht komt. En een vis heeft geen longen en geen luchtpijp maar kieuwen. Mijn logica zegt dus dat een vis zich niet kan verslikken.

Er zijn veel soorten vis die heel dicht tegen het zand aan prooien zoeken, misschien dat er bij gewoel in het zand toch al een zand in de kieuwen komt...Eigenlijk verslikt hij zich dan niet, want de slokdarm en de kieuwen zijn gescheiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100