Hoe vaak ziet men op (snel)wegen een dood dier liggen,aangereden door een (vracht)auto. Mijn vraag is nu Hoe komt het dat-vooral 'n kat- dit overkomt?

Het "lijkt "er bijna altijd op,dat er een soort instinct is ,wat het dier influistert..Blijf staan en loop/vlieg niet meteen weg. Is voor dit alles een heldere verklaring ? Antwoorden als "Mensen letten niet goed meer op in het verkeer..hoef ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn erg veel (wilde) katten wat het risico van ongelukken bij dat dier ook verhoogt. Ze jagen 's avonds vaak ook omdat er eigenaren zijn die het dier via het kattenluik naar buiten laten gaan. In hun jachtdrift kijken ze niet altijd goed uit en worden ook verblind door koplampen waardoor ze geen vluchtrichting kunnen bepalen. De ongelukken komen daarom ook meestal in het donker voor.

sommige dieren raken gebiologeerd door de koplampen als het donker is. andere dieren drukken zich bij gevaar instinctief op de grond. weer andere dieren, vaak de jonge exemplaren, zijn op jacht of aan het spelen, en gaan daar zo in op dat ze geen gevaar zien.

Ik zie nooit dode katten. Wel vogels, egels, konijnen. Het heeft er misschien mee te maken dat ze oud of ziek zijn, en daardoor gevaar niet goed meer kunnen inschatten, en dan geraakt worden. Overigens denk ik dat de meeste dode dieren in woonwijken snel opgeruimd worden, het is geen gezicht tenslotte en vies ook. En als het een huisdier is, zullen de baasjes 'm zeker snel weghalen. Langs de snelweg liggen ze wat langer, en dat kan het beeld vertekenen.

Verstijfd van schrik heet dat volgens mij, en in steden zijn het meestal katten maar buiten de stad ook allerlei andere dieren. In de stad lopen de meeste honden toch aangelijnd en kleine knaagdieren heb je er toch minder, katten die naar buiten mogen zwerven helaas ook over de straten met alle gevolgen van dien als je bedenkt hoe snel zo'n auto opeens in de baan van zo'n dier staat is het niet zo gek dat ze niets doen, volgens mij hebben mensen dat ook, als er opeens iets op ze afdenderd zijn ze een paar tellen "bevroren" van schrik

er lopen in verhouding meer katten in de buurt van een snelweg dan dat er andere dieren lopen. de kans dat je een kat ziet liggen is dus groter. wild kan ook geraakt worden, maar vaak is er sprake van wildtunnels, waarschuwingsborden, wilroosters, of kilometerlange afrastering, wat een kat natuurlijk niet tegen zal houden. bovendien duikt een kat eerder in elkaar als het bang is dan dat het wegvlucht. bij bijvoorbeeld een woningbrand is dit ook het geval, een hond zal willen vluchten, een kat verschuilt zich ineengedoken ergens onder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100