wat doen koolmezen na dat ze gegeten en ge drinkt hebben want ze gaan dan altijd weg voor heel de dag

wat doen de koolmezen en pimpelmezen na dat ze gegeten en gedronken hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

Momenteel zullen ze wel druk bezig zijn met het vinden van een partner en het bouwen van een nestje. Maar bij ons blijven ze niet de hele dag weg hoor, ze komen elk uur wel even wat bijhappen.

Misschien een uiltje knappen.

waarschijnlijk hebben ze elders andere eet- en drinkplekjes, want vogeltjes die zo klein zijn, moeten de hele dag door eten om op gewicht te blijven. na een koude nacht zijn ze veel gewicht verloren. bovendien hebben ze een snelle stofwisseling, en vraagt het veel energie op temperatuur (42 gr.) te blijven.

Vogels halen meestal niet meer dan 20% van hun totale rantsoen voor die dag van 1 plaats. Door verschillende voedselbronnen te gebruiken maakt het minder uit als er eentje wegvalt en op deze manier vergroten ze dus hun overlevingskans. Iedere dag gaan ze hun vaste stekjes af, zorg bij het voeren dus ook dat er een regelmatig aanbod is anders dan kunnen ze de plek uit hun route halen en pas na langere tijd weer langskomen.

Dit hangt af van het seizoen. In de lente zijn ze vooral bezig met nest en voedergedrag. In de winter zal het vooral gaan om voedselzoeken op verschillende vaste plekken en beschuttingzoeken en rusten om niet teveel kostbare energie kwijt te raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100