Wat in de peper is pittig?

Is er een speciaal stofje waardoor het zo pittig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, capsaïne. Kijk voor meer over peper en de schaal van Scoville die de scherpte aanduidt, bij de links.

Bronnen:
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?5686
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?5687

Ja, er is een stof die pepers zo "scherp" of "heet" maakt. Dat is capsaïcine. Ik zou een heel verhaal over capsaïcine kunnen houden, maar ik denk dat ik je beter naar onderstaande Bron kan verwijzen - daar staat alles wat je maar wilt weten. Toegevoegd na 1 minuut:   Ik heb ook de engelstalige versie maar even toegevoegd. Als je geen problemen hebt met het lezen van een Engelse tekst, vind je daar meer informatie dan in de Nederlandse versie.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin
http://nl.wikipedia.org/wiki/Capsa%C3%AFcine

Capsaicine Toegevoegd na 3 minuten: In rode peper is het de capsaicine die het pittig maakt. Bij peperkorrels is het piperine.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Capsa%C3%AFcine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Piperine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100