wat eten ijsberen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van alles dat ze in de zee kunnen vinden waarvan ze denken dat het eetbaar is. Meestal is dat vis of zeehonden. Toegevoegd na 2 minuten: Oh en nog veel meer: "De ijsbeer leeft van zeehonden. Vooral de ringelrob is geliefd, maar ook andere soorten, als baardrob, en in mindere mate zadelrob en klapmuts, worden gedood. Ook aas, walrussen, kleinere walvissen als beloega's en narwallen, vis, sneeuwhaas, lemmingen, zeevogels, eieren, rendier en muskusos worden soms gegrepen. In de zomer trekken enkele ijsberen naar land, waar ze ook plantaardig voedsel als bessen en grassen eten, evenals menselijk afval." http://nl.wikipedia.org/wiki/IJsbeer#Gedrag

De ijsbeer is één van de grootste landroofdieren. Zijn lievelingskostje is de zeerob. Maar hij eet ook zeehonden, walrussen, beluga walvissen en soms een beetje zeewier. In de dierentuin krijgt de ijsbeer vaak vis te eten.

Bronnen:
http://www.ijsbeer.info/index.php/eten/wat...

vis en vlees. maar ze eten geen pinguins en weet je waarom niet? omdat ijsberen op de noord pool leven en pinguins op de zuid pool.

Ijsberen eten alles wat ze maar kunnen vangen of dood vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100