wanneer gaat een vogel dood?

Kan een vogel al vliegend dood gaan om op de autoruit te vallen bijwijze van spreken? Of graven ze hun eigen graf om erin te liggen? Of voelen ze het aankomen, en gaan ergens in een bosje of struik de tijd aftellen?
Er zijn namelijk zoveel vogels, heb nooit een dode mus, specht, raaf of ekster op de weg gezien!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, vogels vallen net zo min uit de lucht, als dat mensen zomaar dood neervallen op straat. Een levend wezen voelt zijn einde naderen, en zoekt dan een rustig plekje op om te sterven, dat geldt ook voor vogels.

het kan gebeuren dat een vogel dood op de grond valt, door verregaande uitputting. meestal voelen de vogels het wel aankomen, en zoeken ze een veilig beschut plekje. zo heb ik laatst een dood torteltje gezien in een holle boom. vandaar dat je, afgezien van de snelwegen, niet zo vaak een dood vogeltje ziet. grotere dode vogels zoals zwanen, ganzen en dergelijke, worden door de gemeentereiniging of de dierenambulance weggehaald.

Begin dit jaar vielen duizenden vogels uit de lucht. http://www.google.nl/search?q=vogels+vallen+dood+uit+de+lucht&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a Dat was zeer ongewoon. Vogels zoeken meestal een veilig plekje op waar ze in rust kunnen sterven. Ik had een kleine groen dwerg papegaai die op een avond extreem graag op mijn schouder wilde zitten. Hij krioelde in mijn haar en wat extreem aanhankelijk. Ik vond het erg lief. Opgegeven moment heb ik hem in zijn kooi gezet, doek erover om te gaan slapen. De volgende ochtend vonden wij hem dood. Achteraf leek het of hij afscheid had willen nemen. Dieren sterven over het algemeen het liefst alleen. Er is een liedje over olifanten gemaakt, hoe ze sterven: http://www.youtube.com/watch?v=1HyeIX3xU2c Toegevoegd na 1 minuut: Het papegaaitje is 21 jaar geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100