Is het zo dat meisjes opgewonden worden van chocolade en welke stof verzorgt dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit is zo (in mijn geval toch zeker). het blijdschaps-hormoon zit daar in. Pure chocolade bevat namelijk de feel good-hormonen fenylalanine en serotonine.

Bronnen:
http://chocolademelk.blogspot.com/2008/05/...
http://www.beautyweb.nl/medisch/focus/313/...

De serotonine in chocola maakt je blij, dat is voor jongens en meisjes zo. Daarvan hoef je niet persé opgewonden te raken.

Er wordt veel onzin over chocolade verteld. Zo bevat het zeker geen serotonine. Dat zou ook niet helpen, want serotonine komt niet door de bloed - hersenbarriere heen. Deze laat maar een beperkt aantal stoffen door naar de hersenen. Serotonine is een stof die onze hersenen zelf aanmaken als we ons prettig voelen. Iemand die zich heel prettig voelt maakt serotonine aan. Als je je erg prettig voelt tijdens het eten van chocolade (dan heb je het wel over het gevoel van euforie en geluk en niet zozeer dat je het lekker vind) dan zal je ongetwijfeld zelf serotonine aanmaken. Wat zit er wel in chocolade: ijzer methylxanthine fenylethylamine anandamide (verwant aan THC) magnesium cafeïne en theobromine zetmeelsuikers die je bloedsuikerspiegel boosten Wikipedia zegt hierover: "Vanwege de aanwezigheid van deze stoffen is het populaire misverstand ontstaan dat chocolade een stimulerend effect op de hersenen zou hebben en bovendien verslavend zou zijn. Dit is echter niet het geval, omdat de genoemde stoffen in een dusdanig kleine concentratie voorkomen in chocolade, dat een gemiddeld mens vele tientallen kilo's pure chocolade zou moeten eten om ook maar het geringste effect te ervaren." Naast de suikerboost die opwekkend kan zijn, denken wetenschappers wel dat stoffen in chocolade van invloed zijn op signaalstoffen in de hersenen zoals serotonine, dopamine en endorfinen (betrokken bij pijnonderdrukking). Tryptofaan is wel een bouwsteen van serotonine, dus dat komt wel van pas. Verder is er geen enkel onderzoek bekend waaruit zou blijken dat meisjes specifiek opgewonden raken van chocolade. Toegevoegd na 5 minuten: Waarom mensen chocolade lekker vinden komt volgens mij door de suiker, smaak en doordat het smeltpunt van de chocolade iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur. Dat geeft een lekker gevoel in de mond.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade
http://nl.wikipedia.org/wiki/Serotonine
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tryptofaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100