Zou de mensheid het overleven als alle dieren zich tegen hun zouden keren en samen gaan werken om ons te vernietigen ??

en als de insecten de dieren zouden helpen?
en als de planten ze ook zouden helpen ??

gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid :)

ik hoop op antwoord Dado

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat insecten nog het grootste probleem zouden zijn. Een kudde beren schiet je zo neer maar als een paar miljoen insecten systematisch de akkers leeg gaan vreten vormt dat wel een probleem. Maar of de mensheid echt uit zou sterven? Als ook de natuur tegen gaat werken zijn we in ieder geval weg (overstromingen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen). Het is natuurlijk allemaal pure onzin, maar wel grappig om over na te denken.

In zo'n omstandigheden kan de mens niet overleven,daar is zelfs niet veel fantasie voor nodig...

Nee,dan zou de mens al zijn voedselbronnen vernietigen en legt de mensheid gegarandeerd het loodje.

nee de mens heeft daar geen dier voor nodig. het lukt ze zo ook wel.

Mensen denken tegenwoordig dat ze alles kunnen regelen en onder controle hebben. Maar dat is toch echt niet zo. Als alles tegen gaat werken komen we niet ver.

volgens mij kunnen dieren geen dingen plannen en bespreken en met elkaar ineens gaan samenwerken. je hebt wel dieren zoals wolven of hienas die samen jagen maar zover ik weet is dat puur instinctief. ik kijk veel dog whisperer , die zegt ook honde bijv denken niet na maar reageren alleen op dingen. Maar als dieren t wel zouden doen en tegen de mens zouden keren dan denk ik dat we het erg moeilijk gaan krijgen of misschien wel worden vernietigd zoals je t zegt.. gr mart

We zouden het niet kunnen winnen, omdat de dieren nog gebouwd zijn om te gaan jagen. De mens heeft een heel andere bouw en daardoor kunnen ze zich niet zo goed verdedigen. Maar dit had je zelf ook kunnen bedenken.

Ik denk het wel, als we op het land blijven kunnen de zeedieren niets tegen ons ondernemen en met alle moderne wapens zijn de landdieren zo uit te schakelen. Hoe zouden planten moeten helpen? Die kunnen niet helpen. Toegevoegd na 20 uur: Zuiver bijvoorbeeld eerst kleine oceaaneilandjes, dan kan geen landdier meer bij je komen, zeedieren kunnen ook al niets, je hebt dan alleen een beetje last van vogels misschien en vanaf die eilandjes kun je op het vasteland dieren uitschakelen.

Dat kan zeker, daar hoeven alle dieren niet eens aan mee te doen. Als alle insecten (en dat zijn er gigantisch veel) ons bijv. Aan zouden vallen zijn we dik de sigaar.

Zo goed als alle diersoorten zijn niet in staat tot verregaande samenwerking, boven de eigen kudde, troep of roedel. Gelukkig maar, zowat iedere diersoort van mier tot mug zou als collectiviteit perfect in staat zijn ons uit te roeien. Ze zijn met zoveel meer blinde soldaten.

Leuke antwoorden hierboven, maar die mensen hebben waarschijnlijk te veel spannende films gekeken. Dieren zouden natuurlijk geen schijn van kans hebben tegen onze intelligentie en bestrijdingsmiddelen of ander wapentuig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100