Wat is dit voor een dier?

Ik ben op vakantie in Thailand. Op het eiland waar we nu verblijven zitten veel gekko's, maar ook onderstaand beestje. Het is geen gekko, maar wat is het wel?

Ze hebben me verteld dat het wel familie van de gekko is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een Tokeh

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tokeh

dan zou het een hagedis moeten zijn maar ik weet het niet zeker Toegevoegd na 1 minuut: De familie van de gekko's omvat 91 geslachten met ca. 1050 soorten Bouw Ze hebben een plat lichaam. Totale lengte is maximaal 40 cm. De staart breekt makkelijk af en groeit daarna weer min of meer aan. De ogen zijn bedekt met een doorzichtige schub. Bij nachtdieren is de pupil spleetvormig. Omdat ze geen oogleden meer hebben likken ze af en toe hun ogen schoon. De voeten zijn groot en hebben hechtkussentjes. Hierop zitten lamellen met heel veel kleine haakcellen. Hiermee kunnen ze zelfs tegen glas oplopen. De huid voelt zacht aan omdat de schubben tegen elkaar en niet over elkaar liggen. De meeste kunnen ook van kleur veranderen. Als ze vervellen eten ze de huid meestal op. Gekko's zijn de enige hagedissen die lawaai maken. Ze tsjirpen, piepen en blaffen. Verspreiding Gekko's komen voor in alle tropische en subtropische gebieden. Van woestijnen, steppen, savannes, rotsgebieden en tropische regenwouden tot in het hooggebergte. Voeding Gekko's voeden zich in de regel met insecten. De grotere soorten eten ook hagedissen, muizen en vogels. Van de daggekko's zijn er echter enkele soorten die ook plantaardige kost eten zoals vruchten. Voortplanting De gekko's kleven hun 2 eieren graag vast in spleten en gaten in muren en rotswanden. Vaak leggen de dieren hun eieren bij elkaar zodat je wel legsels van 50 eieren vind. De ontwikkelingstijd kan varieren van 2 tot 6 maanden.

Bronnen:
http://members.chello.nl/~c.derooij/dierhe...

In Azie wordt dit een tjik tjak genoemd. Toegevoegd na 6 minuten: Wordt ook wel de Aziatische huisgekko (Hemidactylus frenatus) genoemd. Het is een hagedis uit de familie gekko's (Gekkonidae).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aziatische_huisgekko

Het is voor zover ik in kan schatten wel een gekko, maar gewoon een die niet wit is. Gekkos heb je in verschillende vormen en maten. Toegevoegd na 16 minuten: De tokeh (Gekko gecko) is een hagedis uit de familie gekko's (Gekkonidae). De wetenschappelijke naam wordt abusievelijk wel eens omgedraaid tot Gecko gekko.

Ik denk dat het een tokkeh is

Bronnen:
http://www.amfibia.be/default.asp?iID=JGDH...

Duidelijk een gekko. welk model dat weet ik niet zeker. ik vermoed een Naultinus manukanus. of wel een Groene boomgekko. Toegevoegd na 1 minuut: zo te zien heeft de gekko die jij op de foto heb zijn staart verloren deze groeien weer terug maar soms misvormd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_boomgekko

Het is een Tokay Gekko: http://en.wikipedia.org/wiki/Tokay_gecko ..... Niet te verwarren met de Thaise 'Tjiktjak', want dat is een huisgekko en komt veelvuldig voor in huizen (zelfs in hoogbouw!), zie foto: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aziatische_huisgekko

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100