Bestaan er lieveheersbeestjes die mensen bijten?

Ooit heb ik gehoord, dat groene lieveheersbeestjes lelijk bijten.. zijn lieveheersbeestjes überhaupt in staat om een mens te bijten/steken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel lieverheersbeestjes als lieve diertjes bekend zijn en zelfs als 'mascotte' tegen zinloos geweld gelden, zijn het een stelletje uitzuigers. Gelukkig van luizen en ander ongedierte. ;-) De laatste jaren schijnen er echter andere 'bozeheersbeestjes' uit Azië over te komen die ook agressief tegenover mensen kunnen zijn. Zij zijn niet rood, maar eerder oranje. Als ze bijten is het te vergelijken met een mierenbeet.

Lieveheersbeestjes bijten en steken niet. Althans niet met zo`n kracht dat een mens daar last van kan hebben. Ze zijn ook niet giftig. Als je ze vangt kunnen ze wel een gele vloeistof afscheiden, wat vlekken op je kleding/behang kan veroorzaken. Die vloeistof schijnt bitter te smaken maar is verder niet gevaarlijk. In sommige landen is het verboden om ze te vangen of te doden.

nee. ze leven van luizen die op planten leven en zijn dus bijzonder nuttig. Niet alleen de lieveheersbeestjes zelf, maar vooral ook de larven. die zijn zelfs zeer vraatzuchtig. ben er dus zuinig op. ze zijn niet alleen mooi, maar ook volledig schadeloos en bijzonder nuttig.

Of groene lieveheersbeestjes kunnen bijten weet ik niet,(bestaan die wel) maar die zwarte met rode stippen zeker wel.Mijn dochter verklaarde eens dat ze door zo'n beesje was gebeten of gestoken.Ik moest lachen omdat ik nog nooit had gehoord dat dit kon.De huisarts verklaarde echter dat dit wel eens voorkomt.Je kan er een klein rood plekje aan overhouden wat na een dag of 2 vanzelf weer wegtrekt.

Groene lieveheersbeestjes ken ik niet, maar andere lieveheersbeestjes kunnen wel degelijk bijten. De een voelt daar weinig van, de ander reageert inderdaad net als op een beet van een rode mier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100