Hoe kan het dat honden van nature meer van zwemmen houden dan katten?

Heeft het iets met de voorouders van de hond te maken en het milieu waarin die leefden?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik bedoel dus: waarom houden de meeste honden van zwemmen? Door welke evolutionaire ontwikkeling is dit tot stand gekomen? En waarom zwemmen punaises en paperclips niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn wel huiskatten en katachtigen die van water en zwemmen houden, panters kunnen prima zwemmen, die vreemde naaktkatten schijnen dol te zijn op water (hoe houden ze zich anders koel als het warm is), maar het is inderdaad minder algemeen dan bij honden en verwanten. Ik denk dat ook meespeelt dat al heel erg lang bepaalde rassen honden speciaal gefokt worden op niet bang zijn voor water of dat zelfs prettig vinden, denk aan jachthonden die geschoten eenden uit het water moeten halen. Katten zijn lastiger af te richten en waarschijnlijk deels ook daarom niet in gebruik als hulpdieren bij de jacht, dus die zijn daar ook nooit op gefokt.

onze huiskatten stammen af van de afrikaanse woestijnkat, dus zwemmen zit niet echt in hun systeem. uiteraard blijven het katten, dus je hebt wel exemplaren die wel van nattigheid houden.

Het heeft totaal geen zin om honden en katten op deze manier te vergelijken. Op deze manier kun je met even veel recht vragen waarom honden blaffen en katten miauwen. Het enige dat ze gemeen hebben is dat het gedomesticeerde dieren zijn. Verder zijn het dieren met elk de specifieke eigenschappen die de evolutie ze heeft meegegeven.

Dat katten niet van water houden is een stukje survival. Zij kunnen niet zo goed weer op temperatuur komen als zij nat zijn waardoor gevaar op onderkoeling ontstaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100